resor · vackra platser

Boka din egen kombination i Tanzania, safari + Zanzibar


Kombinationsresor med safari på fastlandet och sol och bad på Zanzibar finns att boka via olika arrangörer i Sverige men blir då riktigt dyrt. Du kan spara en hel del pengar genom att boka själv.

Vi sparade nästan tio tusen kronor per person när vi var där genom att jag bokade de olika delarna var för sig på nätet. Men då valde vi i och för sig att göra en kortare safari än de som finns att välja på i färdiga paketresor.

Så här gör du för att boka själv:

1. Titta ut lämplig flygresa till antingen:

a) Zanzibar tur och retur + Zanzibar till Arusha tur och retur (så flög vi för det var billigast när vi skulle åka)

eller

b) Enkel till Kilimanjaro + enkel från Arusha till Zanzibar + enkel från Zanzibar (eller omvänt)

De flesta och bästa safariresorna på fastlandet utgår från Arusha. Det är också namnet på inrikesflygplatsen. Kilimanjaro heter den internationella flygplatsen vid samma stad.

För att jämföra flygbolag och resebyråer använder jag flygresor.se

2. Begär offert på safari lämpliga datum (och klockslag) utifrån de flyg du sett ut. Jag kontaktade de tre företag som hade bäst betyg på Tripadvisor för safari från Arusha. Något företag per mejl och de andra via formulär på deras respektive hemsida.

Nu blir det lite mejlväxling fram och tillbaka de kommer att fråga om önskad standard/prisläge (budget, mellan eller lyx). Det är nog en fördel om du vet vad du vill se också.

För vår del valde jag att vi skulle bli hämtade på flygplatsen av Good Earth Tours, bli transporterade, övernatta i mellanklasshotell nära Ngorongoro och sedan tillbringa en heldags safari i nationalparken, övernatta igen och sedan transporteras tillbaka till flygplatsen. Det paketet kostade oss 19 429 kr för en familj på fyra personer, utöver flygresan men inklusive måltider.

3. Boka flygresan enligt punkt 1 och boka safarin enligt punkt 2. För flygresan betalade vi 11 200 kr med ZanAir tur och retur Zanzibar – Arusha för fyra personer.

4. Boka hotell på Zanzibar.

Här har jag skrivit om vad en resa till Zanzibar kostar och hur du bokar.

Här har jag skrivit om var på Zanzibar det är bäst att semestra.

Totalt kostade alltså utflykten från Zanzibar till Ngorongoro på Tanzanias fastland knappt 32 000 kr med den dricks till vår guide och till hotellpersonalen, som tillkom. Ändå billigt om du jämför med vad en färdig paketresa som inkluderar safari kostar att boka hos svenska researrangörer.


Afrikansk buffel…

…elefant…

…och flodhästar i Ngorongoro.


Stranden vid Kendwa Rocks.


En ung man på stranden vid Kendwa.

Bilden överst i inlägget: Stranden i Jambiani.

16 kommentarer på “Boka din egen kombination i Tanzania, safari + Zanzibar

  1. OBS att det priset bara är för själva safarin. Flygresorna och boendet på Zanzibar tillkommer. Men det är ändå stor skillnad mot att boka färdiga paketresor.

   1. Jo det förstod jag. Jag har kollat lite på safariresor till Tanzania och man kommer lätt upp i 60-70 tusen för tre personer för en vecka med färdiga paket. Så det är verkligen stor skillnad att sätta ihop ett eget paket då.

   2. Ja, det blir det. Lite beroende på hur billig flygresa du kan hitta, så klart. Men flyget ska du ju betala för i ett paket också, så det blir inte billigare. För våra barn var en dags safari precis lagom. De hade nog tyckt att det varit jobbigt med en andra dag. Själv gör jag gärna en längre safari när barnen är utflugna. :)

 1. Fina bilder från safarin och den nedersta bilden är ju bara en toppenbild! Men nog häpnar jag över priserna i alla fall, för mig låter det väldigt mycket pengar.

  1. Ja, det är dyrt att resa till Afrika. Och Tanzania vet att ta betalt för besök i nationalparkerna. Det gör de rätt i, kan jag tycka. Sådana här resor gör en inte varje år. För mig var det en dröm sedan barnsben att besöka just Ngorongoro så jag unnade mig att förverkliga den på min 50-årsdag…

 2. Hej.
  Ser att det är länge sen ni åkte på safari men undrar ändå.. Var ni nöjda med ert researrangör Good Earth Tours ? Jag har jämfört deras 5 dagars NorraTanzania tour value plus med Brownparrot saffari for 2 personer och det är stor prisskillnad 3200 usd / 4200 usd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s