julresor · natur · resor

Jul utomlands – Australien – lucka 15 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2012 var vi i i Australien över jul och nyår.

Det är den 6 januari 2013. Trettondagen. Vi befinner oss i Australiens röda inre ökenlandskap. Det är högsommar och luften är torr och het. I kväll besöker vi Kata Tjuta. Dagtid är det alldeles för hett för att göra några utflykter. Då har vi legat i poolen och på hotellrummet. (Se ett klipp som visar Albin på hotellrummet nedan.)

Det är kväll men fortfarande 45 grader varmt. Kata Tjuta ligger två och en halv mil väster om Uluru, som vi har sett kvällen innan. Och ingår i samma nationalpark.

Jag tycker mycket om landskapet här och fotograferar en hel del. Det gör Anton också, som har en egen kamera. Han har precis fotograferat klipporna när jag fotograferar honom.

Men än vet jag inte att limmet i mina gympadojor håller på att smälta.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Kata Tjuta, Australien – så hett att limmet i gympadojorna smälter

2 kommentarer på “Jul utomlands – Australien – lucka 15 – adventskalender 2021

  1. Jag blev lite förvirrad, det var 2016 du skrev om ert besök där och äventyret med skorna. Förstår att du fotade mycket, det är verkligen vackra klippor, tittade åter på de foton du visade då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s