adventskalender · julresor · resor

Jul utomlands – Dubai – lucka 16 – adventskalender 2021

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2013 var vi i Dubai på väg hem från Australien, där vi varit över jul och nyår.

Vi har anlänt till Dubai mycket tidigt på morgonen samma dag. Vår minsting som på den här resan bara är 7 år har varit mycket besviken över att vi andra inte direkt efter soluppgången ville gå till Burj Khalifa. Och som vi redan då kunde se på långt håll från hotellet.

Men nu är vi här. Står på en bro mellan två av världens mest berömda köpcentrum. Och blickar upp mot världens högsta byggnad som finns bortanför den likaledes mycket stora fontänen på platsen.

Byggnaden är så hög att den är svår att fånga på bild. Jag provar med att fotografera den i bildens diagonal. Det blir inte särskilt bra. Så jag övergår till att fotografera det vackra staketet på bron istället.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Dubai – Är det verkligen okej att turista i en diktatur?

2 kommentarer på “Jul utomlands – Dubai – lucka 16 – adventskalender 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s