resor

Nyår runt om i världen

Halloj världen!

När jag först skrev detta var året 2020 samtidigt som 2021 just hade börjat rulla in på andra sidan jorden. Nu har jag också uppdaterat under nyårsafton 2022, inför det nya året 2023. Här berättar jag lite kort om hur nyår firas runt om i världen. I år och andra år. Gott Nytt År alla!

Samoa var förr det land på jorden som sist gick in i det nya året, men detta ändrades när landet flyttade på datumlinjen genom att helt sonika stryka den 30 december 2011 ur kalendern. Därmed blev det lilla landet i Söderhavet det första landet på jorden att ta klivet in i 2012. Och sedan dess är det alltså Samoa som varje år först firar in det nya året. Detta hände förr när klockan var elva på förmiddagen i Sverige, men det tycks som om Samoa nu ytterligare har justerat sin tidszon något. Och att de…

Visa originalinlägg 760 fler ord

3 kommentarer på “Nyår runt om i världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s