Uncategorized

Exklusivt (enligt mig) i Söderhavet

Avdelningen drömresor och exklusivt. Vad är det? För mig är det att hitta ”egna” smultronställen, en bit från allfarvägarna. Inte att dela så kallat lyxhotell med stort poolområde, gym, mängder av tv-kanaler på platt-tv och allt vad det är med 100-tals andra resenärer. För min del får boendet vara nästan hur enkelt som helst. Bara platsen är intressant och vacker. För det erkännes: Jag är sådan att jag ständigt är på jakt efter vackra (och intressanta) platser. Självklart kan en hög boendestandard vara en fördel. Men ska det vara exklusivt måste hotellet vara litet. Enligt mig. Och tyvärr är det inte särskilt gott om små lyxhotell. Och då väljer i alla fall jag hellre det enkla men unika före det likformiga jättehotellet. Ett av de allra enklaste hotell jag överhuvudtaget bott på är Vaotuua Beach Resort på ön Manono. Bara en enkel hydda på pålar över vattnet. Madrass på golvet. Inget mer. En maträtt att välja på vid varje mål. Men platsen… 

Manono

Manono är en liten ö i Samoa. Helt utan hundar. Bara en sådan sak. Och inte minst såå lugn och såå vacker. Som en saga: En gång för länge, länge sedan bodde det en söderhavsprinsessa med sin prins i en hydda på som stod på pålar i havet. Åskan gick och vågorna kluckade… Den prinsessan var jag. Suck. Längtar tillbaka.   

3 kommentarer på “Exklusivt (enligt mig) i Söderhavet

  1. Tack för min resebloggs första kommentar. Såg på din blogg att du längtar till Thailand. Gör jag också ibland. 13 år sedan vi var där. Börjar bli dags igen… Får se när det kan bli av.

  2. Varsågoda!!!Jag var i Thailand nu i år i mars-apr….sååååååååå underbart det var!!!!Jag har inga småbarn längre…och det är såååååå skönt!Okej, jag har ladrig varit i Bulgarien, men sen är jag inte rädd att prova nya ställen, oavsett vad andra rekomenderar…tja det beror ju på lite :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s