barn · jorden runt · natur · resa med barn · resor · Uncategorized · vackra platser

Jorden runt, dag 38-40, Strora Barriärrevet, Australien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Heron Island

Efter en natt i Brisbane flög vi propellerplan till Gladstone. Direkt på flygplatsen hade vi transfer till hamnen och båten som tog oss ut till Heron Island på Stora Barriärrevet.

Resdagar är jobbiga för barnen. Särskilt Anton tycks få allt mer resfeber efter hand, kan omöjligt hålla sig stilla, ska pilla på allting och tjatar hela tiden om något. På överfarten till Heron Island var det om en påse chips som han till slut fick. Överfarten till Heron Island gick annars bra. Vädret var fint och sjön lugn. Tillbakaresan däremot var väldigt guppig och många av de andra passagerarna blev sjösjuka. Men vi klarade oss. Pojkarna somnade och jag hade ätit sjösjukepiller.

Heron Island är dyrt och därför hade jag valt att stanna där bara två nätter. Jag gillade ön. Att vara där är lite som att vara ”mitt i naturen”. Massor av häckande svarta tärnor i alla träd. Vit och grå häger. Vi såg en som satt på ett tak och svalde en tärnunge hel. Hägern hade problem att få den i sig. Fiskar och koraller i havet är där också så klart. Och så jättesköldpaddorna som kommer upp på stränderna för att gräva ner sina ägg i sanden.

image

image

De hade ett jätteschackspel därute också som Anton blev helt galen i!

image

Eftersom det är ett naturreservat får man inte ta med sig några snäckor därifrån. Så den fina snäckan på bilden fick bli kvar där jag hittade den.

image

2 reaktioner till “Jorden runt, dag 38-40, Strora Barriärrevet, Australien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s