appar · snapseed · sociala media · twitter

Ställer du dig frågan: -”Har jag tid med Twitter?”

Hur mycket tid måste man lägga på Twitter? Har jag tid?

Den typen av frågor tror jag att många ställer sig som är sugna på att twittra men som har lite svårt att komma över tröskeln.

Men jag skulle vilja vända lite på begreppen här. De flesta håller nog med om att nätverkande i form av personliga kontakter är en tillgång i livet. Samtidigt är det lätt att känna att tillgången på tid är en begränsande faktor för den sortens nätverkande. Man behöver ju dessutom utrymme för vila och improvisation också och ingen vill väl  ha all sin tid intecknad?

Men med Twitter i mobilen får man plötsligt tillgång till tid för sociala kontakter som man inte hade innan: När man pendlar med tåg, i kassakön på mataffären, när man slötittar på något TV-program som det egentligen är någon annan i familjen som valt, när man sitter med en kopp fika på altanen… Och man har tillgång till att vara social bara precis när man känner för det. Twitter är inte ett åtagande på samma sätt som jag känner att Facebook är: att läsa allt (eller nära nog allt) som alla ens kontakter skriver. Istället dyker jag in i mitt twitterflöde när jag har lust. Och det är i och för sig ofta. :)

Twitter ger också helt andra möjligheter att utöka sina nätverk med nya intressanta människor än Facebook. Den senare upplever jag är mer till för att hålla liv i gamla annars insomnande kontaktnät. Och det är ju FB bra på. Men som sagt. Vill man vidga sina vyer är Twitter ett bättre verktyg.

Så istället för att fråga dig om du har tid med Twitter så skulle du lika gärna kunna ställa dig frågan: -”Har jag tid att låta bli att twitta?”

 

 

Bilden är inget foto utan den har jag gjort med följande mobilappar: Twitter, FotoRus och Snapseed.

8 kommentarer på “Ställer du dig frågan: -”Har jag tid med Twitter?”

  1. Jag är nog gammalmodig eller så har jag ett extremt behov av att vara i fred. Och att göra en sak i taget. Jag lämnar ju helst inte ens ut mitt mobilnummer, vill styra själv var och när jag vill bli nådd. Av de situationer som du räknar upp ovan som möjliga tvittringstillfällen är det nog bara tågpendlingen som skulle passa mig, alla andra situationer är olämpliga enligt mig. Definitivt vill jag sitta och njuta om jag fikar på altanen, lyssna på fåglarna o.s.v. och inte ha mobilen närvarande. Men det är jag.

      1. Den odelade uppmärksamheten och koncentrationen på att vara där du är missar du då. Jag behöver vara helt i det jag gör, jag tror att det straffar sig annars.

      2. Jag är faktiskt lite FÖR bra på att vara närvarande i nuet och göra en sak i taget. Tror faktiskt att twittrandet gjort mig bättre på att hålla fler bollar i luften. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s