Är det fel att plocka russinen ur kakan när man fotograferar?

20120703-175537.jpg

Bilden ovan är fotograferad enkom för det här blogginlägget. Jag lider av den sjukan att jag fotograferar för mycket. Ändå skulle jag normalt sett inte ha fotograferat en sådan bild. Parkeringsplatser och byggnadsställningar har den egenheten att de sällan är väldigt vackra.

När jag fotograferar plockar jag hellre russinen ur kakan och skär ur det vackra ur tillvaron. Det jag tycker är vackert. Är det fel? Ibland undrar jag om mitt fotograferande blir för gullegulligt.

Nedan två russinenurkakanbilder av samma träd:

20120703-175649.jpg

20120703-175727.jpg

8 kommentarer

Under fotografi, hipstamatic, instagram, Kristianstad

8 svar till “Är det fel att plocka russinen ur kakan när man fotograferar?

 1. Jag

  Vem kan säga vad som är rätt eller fel vad gäller fotomotiv? Vem plockar inte russin?

 2. Jag

  Det finns fotografer till allt. Jag råkar tycka att byggplatser har mycket som är vackert i mina ögon. Men mest visar jag dock blommor och insekter. Alltså bara det som tilltalar mig. Jag tycker inte att det är ett dugg naivt. Det är ”ett hörn av verkligheten sett genom ett temperament”. Tänk på konstfotografer, det är väl försköning driven till sin spets?!

  • Bra formulering där! Den ska jag försöka komma ihåg! :)

   Du är bra på att hitta det vackra och/eller charmiga i mycket. Som på byggen t.ex. Ofta hittar du de där detaljerna som är speciella!

 3. Jag

  Det är Zola som har myntat det om vad konst är. Tack, Inger, du gör ju det själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s