Instagram är mer som ”Flickr för mobilfoton”

Jag tycker alltså inte att Instagram är ”Twitter för bilder”.

Om man överhuvudtaget ska jämföra med något annat socialt media så får det för min del bli Flickr. Om det senare mest är för foton från ”fina kameran” så är Instagram för mobilbilder.

Med den finnessen att man redigerar bilderna snabbt och enkelt med en bara touch genom att använda inbyggda filter.

För min del är det också mitt användande av Flickr som blir lidande av mitt instagrammande. Jag har tänkt försöka ändra en smula på det. För att inte helt tappa bort fotograferandet med systemkameran.

Bilden nedan är från Olhos de Água i Portugal och nyligen uppladdad på Flickr.

En liknande bild, men fotograferad med iPhone, la jag upp i mitt instagramflöde direkt där och då den 1 augusti. Och där nånstans tror jag nyckeln till framgången ligger. Kvaliteten blir kanske något sämre. Men bilderna kan publiceras omedel bums och reaktionerna kan genast börja strömma in.

1 kommentar

Under fotografi, instagram, resor, sociala media

Ett svar till “Instagram är mer som ”Flickr för mobilfoton”

  1. William Deutz

    Hej Inger!
    Jag vill ha texten ”Välkommen till Willes värld”. I någon snygg skrivstil som syns bra. I svart! :) jag mejlar dig bilderna. Dock kan jag inte mejla dig :/ du får gärna mejla mig så jag kan skicka tillbaka :)
    Med vänlig hälsning, Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s