fotografi · iPhone

Du som har iPhone: visste du detta?

När man ska fotografera med iPhone finns det ett knep för att lättare ta ögonblicksbilder i rätt ögonblick. Till exempel när man fotograferar landskapsbilder från tåg. Som denna som jag fotograferade i morse vid Sölvesborgsviken:

Knepet är att trycka in ”avtryckarknappen” i god tid. Och hålla den fortsatt intryckt. Sedan släpper man den när man vill att bilden ska tas. På så sätt vinner man det ögonblick det tar att trycka in knappen.

Ett knep som också är bra att känna till när man ska fotografera hoppbilder av olika slag med mobilen. Av den typ som taggas #instajump och #jumpstagram på Instagram. Eller sportbilder. Gissar jag.

Visste du detta? Jag lärde mig det i somras.

9 kommentarer på “Du som har iPhone: visste du detta?

  1. Det visste jag inte. Fotar endast med Camera+ i mobilen undrar om det är samma där – eller du kanske oxå använder Camera+?? Tack för tipset

      1. Nja, jag har en 3G-modell och har pratat med svärsonen om fotskillnaden mellan den och de nyare. Som natt och dag, säger han. Det var väl det jag kände.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s