appar · instagram

Äntligen! GramPro – håller koll på dina instagramkontakter

Igår hittade jag appen GramPro som kostade 22 kr (påstods vara tillfälligt reapris). Äntligen. Appen visar listor på dem du följer och dem som följer dig och listorna kan sorteras efter personens berömmelse (på Instagram), hur många följare de har, hur många de följer, hur länge de haft Instagram, hur många bilder de postat och hur aktiva de är att ge just dig feedback (summa av likes och kommentarer) på dina (senaste 40) bilder.

Kanon! Äntligen!

Jag använder Instagram för att utvecklas som iPhonefotograf genom att ge och få feedback på bilder.

Jag har länge varit medveten om att det finns ganska många spöken – ghost followers – på Instagram. Personer som ”följer” utan att följa. Det finns så klart olika orsaker till att uppträda som spöke. Många har börjat använda appen men sedan tröttnat. Men de vanligaste spökena tycks vara de som använder sökandet som strategi för att nå berömmelse via Instagram. Det är så klart deras sak. Men jag har inte lust att lägga tid och energi på att ge feedback till personer som aldrig gör det samma för mig.

Blev faktiskt förvånad över hur många spöken jag följde. Nu är de betydligt färre!

Samtidigt fick jag ju bekräftelse på vilka som är flitigast med att ge mig feedback. Allra mest feedback på mina senaste 40 bilder har jag fått från en följare i Japan!

20121101-072428.jpg

En reaktion till “Äntligen! GramPro – håller koll på dina instagramkontakter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s