Kolla vad som hände med mitt klout när Instagram kom med!

Klout påstås mäta ”influence”, alltså inflytande via sociala medier.

Egentligen är jag ganska skeptisk till om Klout verkligen mäter inflytande. Jag tror väl kanske mer att det mäter någon slags kombination av aktivitet på sociala medier, allmän smartness på de samma men också, trots allt, någon slags inflytande via dem.

Om enbart inflytande via sociala medier skulle mätas på riktigt har det jättestor betydelse hur ofta det någon skriver där fångas upp av ”riktig” media till exempel. Detta mäts knappast av Klout. Hur människor som ser och läser något faktiskt ändrar sina tankar och beteenden är så klart ännu omöjligare att mäta.

Att jag överhuvudtaget blev intresserad av Klout från början beror på att jag för ett par år sedan i augusti hörde ett föredrag om inflytande när jag var ute på Tjärö på något som heter SSWC. Sweden Social Web Camp. Jag lyssnade på Joakim Jardenberg, som bland annat pratade om just Klout. Strax därefter skaffade jag Klout och har den numera till och med som app i mobilen. Mest på kul. Jag jagar definitivt inte klout för egen del. Däremot har jag förståelse för att för dem som har sociala medier som yrke kan det vara väldigt värdefullt att ha ett fint kloutvärde.

För dem är det säkert intressant att veta att interaktioner på Instagram under de senaste dagarna kommit till som en av de saker som mäts. Se vad som hände med mitt klout då:

20130329-164552.jpg

Att mitt klout steg med hela tio poäng ser jag som ett kvitto på att jag är hyggligt duktig på Instagram. :)

Däremot tror jag väl inte precis att det mäter mitt inflytande där heller. I så fall kommer många människor i framtiden att besöka #thesametree som jag ofta fotograferar när jag pendlar och som brukar gillas mycket. Jag finner det uppriktigt sagt föga troligt. :)

I mitt förra inlägg skrev jag ner mina tips för hur du kan få fler gilla på Instagram

20130329-164856.jpg

Lämna en kommentar

Under instagram, sociala media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s