instagram

Så gör du för att få fler gillningar / likes på Instagram

Så här tror jag att du och de flesta kan öka antalet gilla-hjärtan ni får på era instagrambilder:

1. Lär dig lite grundläggande fotokunskap. Som att inte (mer än i undantagsfall) ha objektet eller horisonten mitt i bilden. Att inte ha en massa ”skräp i hörnen”, alltså ovidkommande objekt som bara stör ögat.

2. Fotografera sådant du gillar. Fånga ögonblicken. Sök aldrig något att fotografera för att du väntar i kö eller är uttråkad. Då är det istället läge att kolla igenom flödet och inspireras av andras bilder.

3. Utöver dina personliga vänner – följ personer som fotograferar samma typ av motiv som du. Ni kommer att inspireras av varandra och gilla varandras bilder.

4. Var en aktiv följare. Kolla igenom flödet flera gånger om dagen och gilla bilder du gillar. Folk som gillar allt genomskådas snabbt. Likaså de som aldrig gillar. Lämna gärna en och annan kommentar också.

5. Bildbehandla gärna bilderna lite extra innan du använder lämpligt instagramfilter men överdriv inte och krångla inte till det för mycket. En enstaka bild gillas nästan alltid mer än ett collage t.ex.

6. Kolla vilka av dina bilder som funkar bäst och fundera på varför. Gör samma sak med andras bilder. Ibland är det bilder du själv är förtjust i som funkar. Andra gånger är det andra.

7. Att tagga mycket kan ge fler gilla men ger också mycket mer spam. I vart fall om man taggar engelska ord.

8. Publicera aldrig andras bilder som om de vore dina egna. Du blir genomskådad! Själv avföljer jag alltid lugnt och stilla när jag upptäcker sådant.

9. Att fotografera mat så att det ser läckert ut är inte så enkelt som det kan verka. Dofter kommer ju till exempel inte med på bild. Och även om du insett att en halväten macka inte ser så aptitlig ut är våra ögon ändå väldigt bortskämda med reklambilder inom just matfotografi. Jag är i vart fall inte särskilt bra på den sortens bilder själv. Om något någon gång funkar så är det nästan alltid frukt, bär eller en efterrätt.

10. Håll bara på när det är roligt. Ta paus när inspirationen tryter. Men fortsätt gärna kolla och gilla andras bilder ändå. Om det känns kul. Att se till att ha kul är nog det bästa rådet av alla!

20130328-215620.jpg

Senaste gången en av mina bilder fick över 100 gillningar var denna systemkamerabild. Annars publicerar jag mest mobilbilder och den senaste sådan som fick över 100 gilla är denna:

20130328-220048.jpg

7 reaktioner till “Så gör du för att få fler gillningar / likes på Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s