resor · sociala media

Grattis Sölvesborg!

Det blev i går klart att trafiknämnden i Blekinge säger ja till pågatåg till Blekinge. Dock bara till Sölvesborg. Detta eftersom Sölvesborg hela tiden kämpat hårt för pågatåg medans de styrande i Karlshamn uttryckligen inte vill ha halvtimmestrafik med tåg. I vart fall inte om det ska kosta något i form av omprioriteringar. Men också därför att Trafikverket kommit in med ett sent yttrande där de ändrat sin tidigare uppfattning att det inte skulle vara möjligt att vända tågen i Sölvesborg.

Min första reaktion i går var att bli positivt överraskad och gratta Sölvesborg i facebookgruppen för ”pågatåg till Blekinge” och på Twitter. Det är inte ofta ett politiskt beslut ändras från AU till nämnd. Men det händer i undantagsfall. Den här gången tror jag att opinionen bidrog starkt men att det nya beskedet från Trafikverket var det som behövdes för att trafiknämnden skulle kunna byta fot. En kombinationseffekt av opinion och nya fakta, alltså.

Grattis Sölvesborg, som lyckats väl både i att driva opinion och att få fram detta nya ställningstagande från Trafikverket.

Idag, däremot, måste jag erkänna att jag känner mig en smula trött. Inte bara därför att det är morgon – jag är i och för sig alltid morgontrött – utan även för att Karlshamn faktiskt valt att stå kvar på perrongen och se detta tåg mot framtiden rulla iväg.

Men. Som det heter. Det går fler tåg.

20130328-064900.jpg
Den nya gång- och cykelbron i Sölvesborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s