Finns Venedig?

20131027-174638.jpg

Sent i oktober och höstlov. En ganska bra tid att besöka Venedig skulle jag tro. Hyggligt väder och en bit efter att den värsta högsäsongen är över. Ändå är här gott om turister. Bostadshusen däremot är till stor del igenbommade. För Venedig finns väl nästan inte på riktigt längre? Sedan decennier är det mer ett utomhusmuseum och en filmkuliss än en riktig stad. Husen och lägenheterna ägs av människor som sällan har tid att vara här. Ändå är det en stad med mycket charm. Väl värd att se.

En stad som idag har visat sig från sin dimmiga sida.

20131027-175718.jpg

Och med ett marathonlopp som extra krydda.

20131027-175849.jpg

Vi har promenerat runt, sett på gondoler utan att åka med än, tittat på löparna och staden. Tre gånger kom vi förbi Markusplatsen. För varje gång var där mer folk. Märkligt. Vi har också sett Rialtobron och de flesta andra obligatoriska sevärdheterna. Här är onekligen vackert!

20131027-180556.jpg

20131027-180631.jpg

6 kommentarer

Under resa med barn, resor, vackra platser

6 svar till “Finns Venedig?

 1. Jag

  Det är en vacker stad. Undrar när jag var egentligen? En vecka när maken var på konferens så det fanns gott om tid att strosa runt. Fina bilder!

  • Ja, Venedig är fint. Måste ha varit mysigt att ha en hel vecka till förfogande. Men tre hela dagar (fyra nätter) var inte heller så dumt. Tror att de flesta som besöker Venedig vara gör ett dagsstopp.

   • Jag

    Det var en helbra vecka. Jag hade sällskap av frun till min mans kollega, kände henne inte tidigare, men vi gick bra ihop. Vi var på Guggenheimmuséet och ett museum för äldre konst, besökte utställningar i kyrkor, tillbringade lång tid i en urmysig bokhandel där jag handlade gamla snirkliga monogramstämplar bl.a. Konferensen bjöd deltagarna med medföjande på operan där Donna Léon låter en av sina böcker utspelas och på cocktailparty i ett gammalt palats. Verkligen en upplevelserik resa. Jag fick beröm för min italienska. Jag kan inte italienska men upptäckte att det gick bra att förstå med hjälp av franskan.

   • Låter härligt innehållsrikt. Vi höll oss mest utomhus. Vi funderade på att gå in och kika på operan från insidan men tyckte att de tog orimligt mycket betalt bara för att titta på inredningen.

   • Jag

    Tog de betalt för att komma in och titta!? Självklart gör man andra saker när man har barn med sig och om man har längre tid på sig. Ni verkar ha hunnit med mycket på era dagar.

   • Jepp. Typ 12 Euro för vuxna och 6,50 för barn. Nåt i den stilen. Vi tyckte att det var lite ocker. Och visst lägger man upp det annorlunda när man reser med barn. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s