fotografi · resor

Jakten på den perfekta resebilden

Fotografi är min hobby. Därtill är jag reseromantiker. Jag älskar den mystiska, nästan magiska dimensionen i resandet.

Att se och uppleva vackra, annorlunda platser. Dofterna. Smakerna. Ljuden. Människorna. Hur de pratar. I de flesta länder förstår jag inte ett ord. Men ljuden. Kroppsspråket. Hur de klär sig. Alla växter och djur som är annorlunda mot hemma. Att jag oftast inte vet namnen på dem. Men de finns där ändå. Mystiska. Annorlunda. Färgglada. Svåra att fånga på bild. (De sitter ju inte stilla!)

För det vill jag ju. Fånga allt på bild. Fotografera. Det är ju min hobby.

Men ibland undrar jag lite om det i mitt fall kan bli för mycket fokus på det. På jakten efter den perfekta resebilden.

20131112-165452.jpg

Riktigt så långt som den här kvinnan har tagit det hela har jag dock inte gått än. Stativ använder jag i alla fall inte! ;)

6 reaktioner till “Jakten på den perfekta resebilden

 1. Det kan nog bli så att man inte alltid hinner koppla av bara för att man ska hinna fota allt man ser på vägen också… Jag gillar också att fota på resor (bl a), så jag förstår tankegången.

  Ha en fin kväll :)

  1. Precis! Att vara bakom kameran är i sig ett sätt att se och uppleva ett resmål. Men avkopplingen kan bli lidande, liksom något de övriga sinnesintrycken. Jag försöker tänka på att inte fotografera för mycket men det blir lätt så ändå… :)

 2. Jag förstår dig fullt, och till viss del den där kvinnan också men jag tycker konsten är att ta den perfekta OVÄNTADE resbilden. Sen är det inte alltid det man tycker känns unikt verkligen är unikt…. ;) Men att fånga människor, dofter, känslor. Det är en konst. Inte att stativfota kända platser ;)

 3. Så fint du skriver om resandets magi. Jag kan förstå kvinnan med stativet även om jag hittills inte tagit ett enda foto med stativ. Äger en liten gorillapod som man kan klamra fast i ett träd till exempel, för en liten kamera, men har inte använt det.

  1. Jag har ett resestativ i källaren faktiskt som jag någon gång använt till min analoga systemkamera, men aldrig på resa.

   Vet inte alls om det fungerar ihop med min digitala men någon gång hoppas jag ta mig tid att prova. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s