barn · instagram · Kristianstad · sociala media · sommar

Om O-ringen, historieberätrande på sociala medier och något om nakenheten på Instagram

Jag är uppvuxen i en orienterarfamilj och har under min uppväxt varit med på flera O-ringen femdagars. Så småningom tröttnade jag på både det eviga springandet och de tidiga morgnar som ett orienterarliv innebär. Men skogen gillar jag ju fortfarande. :)

Den här veckan har årets upplaga av O-ringen avgjorts i trakterna av Kristianstad, i både Skåne och Blekinge. Min mamma som har varit med och tävlat har bott hos oss i veckan och igår när den fjärde etappen gick av stapeln i Sölvesborg fick barnen prova att delta i en öppen klass (U1). Vi föräldrar var med i skogen och ”skuggade” barnen.

20140725-134450.jpg

Det var en häftig upplevelse att få vara med när 19 000 människor idrottar i skogen under en dag. Lite som en extra stor östersjöfestival fast med orientering istället för öltält. Själv förvånades jag över de minnen från barndomen som väcktes av framförallt doften av mark trampad av så många fötter men också av det ständiga ljudet från högtalarna.

Har man inte upplevt det på plats kan man nog inte riktigt fatta hur stort det är. Kul att få visa min familj.

Idag har jag kollat på inlägg taggade #oringen på både Instagram, Facebook och Twitter. Och jag konstaterar än en gång att jag tycker att Instagram är det medium av dessa som förmedlar människors egna berättelser bäst.

Att jag något också funderar något över var vi så småningom ska dra gränsen för nakenheten på Instagram är en annan historia. Jag väljer att inte återpublicera någon av de bilder som får mig att undra. Även om de trots allt är väldigt oskyldiga.

Här är några andra bilder som jag hittat från de två sista etapperna (igår och idag):

http://instagram.com/p/qwxM0dyFhk/
http://instagram.com/p/q164klMUho/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s