Kristianstad · miljö · mitt jobb · natur · resor · vatten

Skånes högsta vattenfall – Forsakar – sett från nya plattformen

  
Den här tiden på året är perfekt att besöka Skånes högsta vattenfall som ligger i Degeberga i Kristianstads kommun. Skir grönska och porlande vatten. Så om du inte har kollat in utsikten från den nya plattformen kan det vara läge att göra det nu.

Igår hade vi avdelningsmöte på jobbet där vi dels var i Vittskövle och tittade på ett system med avskärande dränering mot det vi i VA-branschen kallar ”tillskottsvatten” – rent vatten som i onödan hamnar i reningsverket.  Systemet byggdes redan på 90-talet. Stefan Winberg, som vid den tiden arbetade på C4 Teknik, kom och berättade för oss.

Sedan åkte vi till Degeberga för att titta på samma vattendrag uppströms. Där  promenerade vi i bokskogen fram till den nya utsiktsplattformen. 

Bakgrunden är att under senare år har fallande träd i ravinen fått Länsstyrelsen, som har ansvar för säkerheten i naturreservatet, att avråda besökare från att gå på stigen nere i ravinen. Och då behövdes ett nytt sätt att kunna se Skånes två högsta vattenfall med en fallhöjd på 8 respektive 10 meter. Länsstyrelsen lämnade bidrag till kommunen som genom C4 Teknik lät bygga den plattform som invigdes den 15 maj i år. Benny Eklund på avdelningen för fastighetsteknik var projektledare.

Passa på att besöka den nya plattformen nu när bokskogen är som vackrast! 

2 reaktioner till “Skånes högsta vattenfall – Forsakar – sett från nya plattformen

  1. Vad bra att det byggts en plattform så man kan få en bra utsikt över fallet.
    Vackert!
    Här i Wales är en helt fantastiskt vaker dag idag!
    Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s