resor

Atens revansch

Senast vi var i Aten var på tidigt 90-tal och det mesta blev fel. För det första var det olidligt hett. Och hotellet vi bodde på var enkelt och under ombyggnad. Det var ett väldigt oväsen. Toaletterna var i korridoren och på vårt våningsplan saknade de handtag. (Jag kan sedan den gången berätta att det går bra att stänga och låsa en dörr utan handtag men att det är värre att öppna den sen…) Det var söndag och nära nog allting var stängt. Området där vi bodde var nedslitet och skräpigt. När vi åt lunch i Plaka-området trampade vi rakt in i en turistfälla: maten var tråkig men dyr. Vi var på tågluff men flydde med flyg från Aten.

Det är därför inte så förvånande att min sambo var skeptisk när jag föreslog Aten till höstlovet.

Men den här gången har Aten visat sig från en bättre sida. I och för sig har vi haft mest mulet väder men vi har hittat till betydligt charmigare kvarter den här gången.

Även den här gången valde vi ett enkelt hotell, men ett med fin utsikt mot Akroplis och alldeles nära det charmiga Plaka-området. Hotellet heter Metropolis, precis som kyrkan intill. Och den här gången hittade vi restauranger med god grekisk mat. Favorit blev Geros Tou Moria, Atens äldsta taverna, med bord och stolar i en trappa i Plaka, nära det fina Anafiotika-området.

Aten fick sin revansch till sist!

   
    
    
   

3 reaktioner till “Atens revansch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s