resor

Hur Annorlunda kan en kaffestuga bli?

Caféet med det annorlunda namnet ligger på Österlen i Skåne alldeles nära nationalparken Stenshuvud. Men hur Annorlunda kan det bli? Ganska annorlunda, faktiskt. Har du aldrig besökt den här kaffestugan tycker jag definitivt att du ska göra det när du är i trakten.

Enligt skylten grundades kaffestugan Annorlunda 1956 och har öppet 11-17. Om detta gäller alla dagar är något oklart. Du kör förbi stugan när du är på väg till nationalparken Stenhuvuds parkering. Du kan antingen parkera där och promenera upp eller stanna till på caféets egen p-plats.

Vad namnet Annorlunda syftar på är, utgår jag ifrån, att kaffet – eller teet för den som liksom jag hellre dricker det – serveras med sju sorters hembakta kakor på en kakbuffé. Du får äta så många kakor du orkar. (Tror jag. Även om jag inte riktigt testat gränserna där. :)

Möjligen är det för att gardera sig mot allt för frossande gäster som det dels är ganska dyrt och dels numera ganska enahanda kakor. Kulinariskt är det kanske ingen kioskvältare men kakorna smakar ändå gott och nu förtiden är inredningen i kaffestugan minst lika annorlunda som konceptet. Det känns gammaldags och gemytligt.

Vill du inte (bara) äta kakor finns det några mackor att välja på: räkor, köttbullar eller skinka och ost.


#71 i #blogg100

9 kommentarer på “Hur Annorlunda kan en kaffestuga bli?

  1. Jag var där senaste gången på 1970-talet och slogs då av det annorlunda i att det verkade inte finnas två likadana stolar eller två stycken likadana bord i lokalerna!

  2. Åh, räkmacka!!! Har aldrig varit i Österlen … en skam då jag bor i Helsingborg. 😳😲

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s