Sveriges vackraste strand

  

Det måste vara Sveriges vackraste strand. I alla fall om du gillar tropiska stränder. Sanden är fin och ljus. Lätt rosa i tonen. Lövträd växer tätt inpå och vattnet har inslag av turkost i färgskalan. I bakgrunden syns ett grönt berg på en udde ut mot havet. Det enda som saknas är värmen i vattnet. Annars hade det lätt kunnat tas för en fin naturstrand i Thailand eller Brasilien.

Men det är i Skåne. Stranden ligger på Österlen, i Simrishamns kommun, strax söder om nationalparken Stens Huvud vid Knäbäckshusen.

Du kan parkera vid tennisplanen som knappt skymtas längst ner till vänster på denna flygbild och passera förbi de gamla Knäbäckshusen så hittar du en trappa ner mot stranden.

Om du går åt vänster, norr ut, passerar du en trång passage där en gren ligger ner mot vattnet. Sedan är det bara att följa stranden norr ut tills du hittar en plats som passar dig. Bitvis är stranden ganska smal och fram på kvällen börjar träden skugga mycket av utrymmet. Och än så länge är det riktigt kallt i vattnet. Men vilken vacker strand!

  
   
     

14 kommentarer

Filed under resa med barn, resor, vackra platser

14 responses to “Sveriges vackraste strand

  1. Jag

    Det är en väldigt vacker strand. Vi har varit där flera gånger med barnen. Skulle nog varit där i dagarna också om makens jobb inte lagt hinder i vägen. Han skulle ha haft en träff med sina kusiner i Halmstad och vi såg fram emot av besöka min bror i Skåne. En annan gång. Längtar.

  2. Det är starka strömmar en kort bit ut också så små barn ska inte lämnas ensamma. Det här är Sveriges vackraste strand enligt mig också. Rent tropisk fast utan palmer. :D

  3. Oj, ser faktiskt lite tropiskt ut!! :)

  4. Pingback: Ett kort stopp i Kivik | Halloj världen!

  5. Pingback: Knäbäckshusen | Halloj världen!

  6. Dit måste vi åka snart. Jag har sett platsen några gånger på mina bloggpromenader. Det enda negativa är de luriga underströmmarna. Precis som ex i Sandhammaren.

  7. Pingback: 7 höjdpunkter – maj 2016 | Halloj världen!

  8. Pingback: 7 av Europas allra vackraste platser | Halloj världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s