resor · vackra platser

Lavendelfälten vid Sénanqueklostret

Lavendelfälten vid klostret nära byn Gordes i Provence är vackra. Men räkna inte med att vara ensam. Och räkna inte med att kunna ströva fritt på alla fälten.

När vi kommer till parkeringsplatsen vid klostret Sénanque vid 10-tiden är P-platsen redan full av bilar och turistbussar. Bilen framför oss gör då en ansats att parkera vid vägkanten på uppfartsvägen till p-platsen men han blir tillsagd av en av busschaufförerna att han inte får parkera där. Så både han och vi ger oss in på den redan fulla p-platsen.

Vi hade ändå tur och fick den sista lediga p-platsen. Längst in, precis innan handikapp-platserna fanns det faktiskt en plats kvar!

Men ändå. Så mycket folk. Inte för att jag räknat med att vi skulle vara ensamma här – Sénanqueklostret är den första träff du får upp om du googlar ”lavendel Gordes” men det här är ju nästan löjligt!

Flera av lavendelfälten är inhägnade så att du inte kan gå där. Det gäller bland annat det precis framför klostret. Lika bra det, kan jag tycka, när det nu är så här många besökare här. Du kan ändå kika över muren och om du vill även, som jag, passa på att fotografera det vackra. Några besökare sätter sig till och med på muren och fotograferar selfies därifrån. 

Där är ändå ett par mindre lavendelfält där jag kan strosa omkring, känna doften och titta på fjärilarna som flyger runt bland blommorna. Härligt ändå!

Vi är bara här för att se lavendeln och är glada för att vi inte tänkt besöka själva klostret också med tanke på trängseln.

Och när vi åkte hade folk börjat parkera längs vägen ner mot parkeringen där de nog inte fick lov så att där också var fullt…

7 kommentarer på “Lavendelfälten vid Sénanqueklostret

    1. Denna kommentar kommer jag att leva länge på! Du var lite min idol och förebild när vi genomgick en kris på jobbet för två år sedan och jag råkade bli talesperson (ja, det ligger väl lite i yrkesrollen som VA-chef får jag väl medge). Läste din bok om kriskommunikation efteråt (typiskt!) som en slags bearbetning. Den var mycket bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s