Så hittar du till ditt ”eget” lavendelfält i Provence

Har du som jag sett bilder på böljande lavendelfält i Provence och fått föreställningen att det är väl bara att köra runt lite så hittar du massor av blommande lavendel? Men den föreställningen är tyvärr fel, kan jag berätta. Det krävs normalt ett visst förarbete för att hitta ett ”eget” lavendelfält i Provence att fotografera.

Om vi inte haft ”otur” med ett vägarbete efter att ha besökt Sénanqueklostret hade vi inte kommit förbi fler lavendelfält under vårt besök i Provence. 

Men nu var det så att sedan vi kört ner från byn Gordes till klostret hade den vägen blivit avstängd när vi nu skulle köra tillbaka. Så vi fick åka åt andra hållet istället och följa skyltningen den vägen mot byarna Gordes och Roussillon. Det blev en ganska lång omväg. Men tack vare den kom vi förbi några ytterligare lavendelfält. Och vid något av dem var det till och med möjligt att parkera och lämna bilen för en närmare titt på lavendeln. Tur i oturen! 

Hitta ditt ”eget” lavendelfält
Så hur gör du då om du vill hitta ett ”eget” lavendelfält någonstans i Provence?

Jag skulle använda apparna Flickr och/eller Google Earth. I fotoappen Flickr kan du söka på orden ”lavendel” och ”Provence” och hitta bilder som stämmer med din dröm. Har du tur finns de markerade på kartan var de är fotograferade. Den informationen hittar du under ”i” som står just för ”information” om bilden. Klickar du en eller två gånger zoomas kartan ut och det blir lättare att se var någonstans i Provence det är.

Nästa steg är att kolla runt kring den platsen i Google Earth. Eller börja direkt där och titta runt byar som Murs, Roussilion, Forcalquier, Valensole och Riez.

Fördelen med Google Earth är att om du har ställt in appen rätt så kan du se fotografier från de olika platserna. Samtidigt är kartan så pass bra (vilket inte kartan i Flickr är) att du kan titta ut lämpliga platser att parkera bilen.

Lycka till!

7 kommentarer

Under resor, vackra platser

7 svar till “Så hittar du till ditt ”eget” lavendelfält i Provence

 1. ogamotoga

  Så vackert! Och tack för all information du ger oss läsare genom dina inlägg. Det uppskattas mycket … hos mig iallafall. 😍

 2. Ping: 7 av Europas allra vackraste platser | Halloj världen!

 3. Ping: Att få blogg-beröm av Lottie Knutsson | Halloj världen!

 4. Ping: Stora Europaresan med bil, 25 nätter – planeringen vs verkligheten | Halloj världen!

 5. Carina

  Tack för informationen! Har du några rekommendationer gällande boende?
  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsning
  Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s