höst · resa med barn · resor

Halloween i New York

Det var en slump att vi i går promenerade förbi något som liknade festivalförberedelser och att jag därför kom att googla på vad för slags parad som förbereddes.

Det visade sig att den största Halloweenparaden i New York heter ”the Village Haloween Parade” och går längs sjätte avenyn från Spring Steet till sextonde gatan varje år den sista oktober.

Efter att ha promenerat runt på Manhattan hela eftermiddagen och sett allt fler utklädda människor promenera längs stadens gator och allt fler poliser och utryckningsfordon längs sjätte avenyn kom vi att vara på plats för paradens början en hel timme innan paraden skulle starta klockan sju på kvällen. Lite komiskt tyckte jag det var att höra en av affärsinnehavarna längs paradgatan beklaga sig inför en bekant: ”Halloween är så kommersialiserat nuförtiden”.  Han var kanske i 30-årsåldern och jag misstänker att hann minns glädjen i sin barndoms Halloweenfirande med saknad. Däremot har jag svårt att tro att firandet inte var kommersialiserat redan då. Det var nog bara att han inte uppfattade det som barn.

I och med att vi kom så tidigt blev det lite drygt att vänta men å andra sidan fick vi därför också suveräna platser längst fram vid kravallstaketet.
Det var verkligen en häftig parad och pojkarna fick godis och enklare prylar av dem som deltog i paraden och de var mycket nöjda med upplevelsen. 

Eftersom vi hade ett flyg att passa vågade vi inte vänta ut hela paraden i rädsla för den igenkorkning i gångtrafiken som kunde befaras när hela paraden tågat förbi. Lite synd, men vi hann ändå se tillräckligt mycket för att ha fått en upplevelse med oss hem. Här ett snabburval som jag la ut på Instagram:

View this post on Instagram

#Halloween #höstlovsresa #NewYork

A post shared by Inger Hansson (@halloj_inger) on

Och här några bilder från förberedelserna inför Halloween:3 kommentarer på “Halloween i New York

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s