resor · vackra platser

Ett mysigt och prisvärt hotell i Stonetown – Mizingani Seafront Hotel


Söker du ett mysigt hotell i Stonetown på Zanzibar som hämtat ur ”tusen och en natt” utan att behöva ruinera dig kan detta vara hotellet du söker:

När vi kliver in i foajén ser vi ett antal arabiska män klädda i vitt sitta på en bänk. De skulle mycket väl kunna vara oljeshejker sett utifrån hur de klätt sig. Inredningen i rummet är också som vore vi i Mellanöstern. Vi har förflyttat oss från ett land bestående av tropiska paradisstränder rakt in i Orienten bara genom att ta en taxi från Kendwa på norra Zanzibar till hotellet vi ska på på i Stonetown. Det heter Mizingani Seafront Hotel. Det är en miljö som hämtad ur en av sagorna i ”tusen och en natt”. Vindlande trappor i trä och gångar som går hit och dit. Arabiska fönster, dörrar och valvbågar.

Utanför hotellet pågår ett gatuarbete. Vi gissar att det ska anläggas en ny strandpromenad. Ett plank avskärmar. Men från restaurangen på andra våningen har vi trots det utsikt över stranden och havet. Det är en vacker vy och maten är okej.

Efter att ha installerat oss och ätit lunch tänker vi oss att gå en sväng på stan. Klockan är tre och det är nu som varmast på dagen, 33 grader och svetten rinner. Vi ger snabbt upp, skjuter promenaden framför oss och går tillbaka till hotellet för ett dopp i poolen.

Poolen finns på hotellets kringbyggda atriumgård. På så sätt stängs stadens brus ute och en lugn oas uppstår. Här är det perfekt att vila i skuggan med en god bok, ta ett dopp, sitta en stund i solen och torka för att sedan på nytt återgå till boken. Samtidigt som du omges av en orientalisk atmosfär. Drycken på bilden ovan är iste. Den som vill ha starkare drycker får söka sig ut på stan.

Inför natten gör personalen i ordning rummen. Myggnäten fälls ner och fixas till. Och på en byrå lämnar de en liten hög av ljuvligt doftande blommor.

Vi bodde i en liten familjesvit bestående av två sovrum, ett badrum och en balkong för 1 400 kr per natt. För ett dubbelrum betalar du strax under tusenlappen i prisläge januari 2017.11 reaktioner till “Ett mysigt och prisvärt hotell i Stonetown – Mizingani Seafront Hotel

  1. Det är samma ägare til detta hotell som till vårt hotel Dhow Palace. När vi skulle checka in sa man vårt hotell var överbokat och att vi skulle skickas till ert hotell istället. Vi vägrade dock och blev kvar, någon annan fik väl byta i stället.
    Detta hotell såg också jättefint ut, men vi ville ju bo där vi hade bokat. Samt ha nära hem från Africas House där vi tänkte tillbringa kvällen. 😊

    1. Tack! Det var en av mina ungdomsdrömmar, just att jobba som resefotograf. Är ändå glad att jag inte valde den banan. Tror att det är svårt att försörja sig. Men visst händer det att jag dagdrömmer ibland. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s