Soluppgången vid Playa de Muro, Mallorca


Det misslyckades på första försöket. Att gå upp klockan sex på morgonen för att se soluppgången vid Playa de Muro på Mallorca. Men på andra försöket lyckas det. Vi kommer upp och ut i den tidiga sommarmorgonen.

Barnen får sova vidare medan vi smiter ut ur vårt rum på Hotel Zafiro Bahia, ner och förbi poolområdet och vidare mot havet för att se solen gå upp ur havet. Anders tror att den ska lyckas göra sitt jobb den här morgonen också. Det brukar ju fungera bättre för solen att komma upp på morgonen än för oss människor. I alla fall så här års. I slutet av juni går solen upp 20 över sex på Mallorca.

På vägen ner mot havet möter vi den påfågel vi tidigare bara hört skrika i buskarna. När vi kommer ner på stranden har himlen börjat skifta i rosa vid horisonten men ännu syns ingen soloskiva. En bit bort till höger om oss badar ett par personer i vattnet. På bryggan till vänster sitter ett annat par intill varandra och väntar in det kommande skådespelet. Två män med varsin kamera vakar för sin del in det ögonblick när den livgivande himlakroppen ska visa sig, ståendes precis intill bryggan.Jag och Anders promenerar rakt fram på strandspången av trä och sätter oss på kanten av den, där den tar slut, precis framför strandlinjen.

Solen går upp. Jag får mina bilder. Anders får en puss. På vägen tillbaka mot rummet vänder jag mig om. Bortanför några buskar ser jag paret på bryggan som sitter kvar och tittar en stund till.


Vad säger du? Gillar du också soluppgångar?

12 kommentarer

Under fotografi, resor, vackra platser

12 svar till “Soluppgången vid Playa de Muro, Mallorca

 1. Wow, den soluppgången var det väl värt att kliva upp tidigt för att få på bild. Jättevackert.

 2. Soluppgångar är en favorit! Underbara bilder 😍

 3. Fantastisk soluppgång!
  Jag gillar soluppgångar men avskyr tidiga mornar, lite dubbelt det där ;)

 4. Jag

  Så vackert! Jodå, det är härligt med soluppgångar.

 5. Älskar soluppgångar då man oftas har platsen för sig sjãlv då ingen annan vill stiga upp.

  • Precis. Trots att soluppgången är mycket vackrare på den här platsen än solnedgången är det ändå många fler som samlas när solen går ner. Skönt med lugnet!

 6. Jag älskar att börja en vandringsdag med att äta frukost sittandes på en sten och njuta av soluppgång! Det är något nytt, fräscht, lovande och hoppingivande med att solen går upp och inleder en alldeles ny dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s