resor

Så kom då pengarna från United till slut!


Äntligen! Inte en dag för tidigt kom pengarna tillbaka för den inställda flygresan mellan Buffalo, NY (Niagarafallen) och Newark.

Trots att jag reser mycket hade jag aldrig förut drabbats av ett inställt flyg. Det skulle visa sig att en inställd flygresa också är en resa. Först en fysisk bussresa. Men också en mer bildlig resa där jag bollats fram och tillbaka mellan flygbolaget och resebyrån (och banken). Och där det tog exakt två månader att få tillbaka pengarna.

Detta efter att ha pratat med två representanter på plats, fyra telefonsamtal och sju meddelanden på Twitter till United Airlines, ett mejl till banken och fem telefonsamtal till webb-resebyrån Travellink.

Om jag inte hade jagat på hade jag aldrig fått tillbaka pengarna.

Slutsats
Min slutsats av det här är att i framtiden i möjligaste mån boka direkt hos flygbolagen om det inte blir väldigt mycket dyrare. Detta för att undvika risken att bli bollad fram och tillbaka på det här sättet.

8 kommentarer på “Så kom då pengarna från United till slut!

  1. Det var väl för väl att det löste sig så att du slipper krångla mer med det. Men det är uruselt att det ska ta så lång tid och behövas så mycket jagande från kundens sida.

  2. Pust. Nog är det nåt som är mycket fel när man behöver anstränga sig så för att få pengarna tillbaka. Jag råkade ut för något liknande för länge sen vid en ombokad resa, alldeles för många timmar i telefon och stor påstridighet krävdes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s