böcker · mitt jobb · resor

Äntligen är allt bokat på Kuba!


Så! Då har nära nog alla pusselbitarna fallit på plats inför vår kommande resa till Kuba. Så spännande det ska bli!

Jag har varit på tjänsteresa till Stockholm. Pratat om krishantering med kursdeltagande arbetsledare som till vardags jobbar med VA-ledningsnät runt om i landet. Kursarrangör var Svenskt Vatten.

Sista bokningen
Jag har åkt tåg upp, jag brukar göra det när jag reser i tjänsten, och för att hinna fick det bli en hotellövernattning i Alvik där kursen hölls.

De sista timmarna av kvällen ägnade jag åt att boka det sista boendet på Kuba inför familjens tvåveckorsresa i vinter. Skönt att allt äntligen är klart.

Boendet
Det blev tyvärr inte det B&B som min bror tipsat om. De hade bara möjlighet att ta emot oss tre nätter, men inte möjlighet att ta emot oss vår sista natt på Kuba.

Så det fick bli ett Casa Particular några kvarter ifrån Plaza Veija. Med utsikt mot El Capitolo, en berömd byggnad i Havanna.

Rundresa
Vår rutt på Kuba blir denna: Cienfuegos 3 nätter, Viñales 3 nätter, Cayo Levisa 4 nätter och Havanna 4 nätter. Nu återstår bara att boka en hotellnatt i Istanbul på utresan, men det borde vara en lätt match!

Visum
Igår postade jag också våra visum-ansökningar, eller egentligen ansökan om så kallat tourist card, till Kubanska konsulatet i Stocksund.

Bok om Kuba
Så har jag precis börjat läsa en bok om Kuba som jag fått låna av min pappa. Det är den som är på bild ovan. Om jag hinner tänkte jag återkomma med godbitar ur innehållet längre fram.

14 reaktioner till “Äntligen är allt bokat på Kuba!

 1. Kuba skulle jag gärna besöka men nu har jag förstått att det är dyrt – och långt resa dit är det också. Får läsa din reseskildring i stället.

  1. Kuba ska vara billigare än övriga Karibien, men billigt är det ju inte direkt. Flygbiljetterna kostade 8000 kr/ person tur och retur. Mest ångest har jag dock för ett statligt hotell som kostade 1000 kr / person och natt. Dock bor vi där bara fyra nätter och de övriga är privata boenden som är betydligt billigare.

   1. Precis! Och det är inte ensnågot lyxhotell utan mer som mellanklass. Försökte boka på Booking först, där priset var något lägre. Men det gick tydligen inte att boka hotell på Kuba från Sverige via dem så jag fick ta det direkt via hotellet och då blev det så här dyrt. Tycker att ön ser ut att vara fin och så ligger den bra till geografiskt men egentligen är det inte riktigt klokt…

 2. Till skillnad från dig så gillar jag inte att resa. Tycker bara det är jobbigt. Men i Kuba vore det förståss intressant att resa runt.

  Ha fin tur och en fin helg likaså!
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s