adventskalender · böcker · personligt · resor · samhälle och politik

Adventskalender 2018 – lucka 13

En rese-bild om dagen fram till jul.

13 december 2015 – Lucia – läste jag Lottie Knutssons ”Nödrop – när krisen kommer”.

Är detta verkligen en rese-bild eller är det fusk? Jag tycker att det är en rese-bild om vi bara tänjer lite, lite på begreppen…

Den här boken handlar inte så mycket om tsunamin 2004 dock, som du kanske skulle kunna tro, utan tar ett mycket bredare grepp om begreppet ”kris”. Det handlar mycket om inre resor.

Boken har hjälpt mig mycket i relation till två arbetsrelaterade kriser. En intensiv som inträffade 2015, innan jag läste boken och en annan, mer utdragen och lågintensiv kris som har inträffat senare, framförallt i år. Boken innehåller många kloka tankar om både hög- och lågintensiva kriser.

Jag känner att jag borde skriva mer om det här med lågintensiva kriser – med utgångspunkt både i den här boken och det som hänt mig. Och kanske först också läsa om boken. Men det får bli en annan gång.

Jag har iallafall skrivit om att få blogg-beröm av Lottie Knutson tidigare.

2 kommentarer på “Adventskalender 2018 – lucka 13

  1. Njaaa, inte är det en resebild hur du än tänjer, men om den är viktig för dig i sammanhanget så… det är du som bestämmer.

    Böcker kan vara till stor hjälp när man mår dåligt – om man orkar läsa dem just då. Jag fick en bok i min hand i en av mina värsta kriser av en mycket god vän (som sen själv inte orkade). Just nu minns jag inte vad den hette, men det var en klassisk krisbok som beskrev krisens olika stadier bland annat. Det hjälpte mig mycket att inse att det inte skulle vara lika illa hela tiden utan att det skedde något och att det gick att ta sig igenom och komma ut på andra sidan trots att det kändes omöjligt just då.

    Hoppas att du inte mår alltför dåligt och att du får hjälp även denna gång av de tankar som finns i boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s