livet · resor

Jetlag – sov till klockan halv ett

Jaha ja. Det var ju det här som inte skulle hända…

Jag har ställt klockan på 9. Den ringer. Jag snoozar. Och snoozar igen.

När jag väl vaknar till ordentligt är min sambo också vaken. Han frågar vad klockan är. Om jag skulle ha tippat i det läget hade jag tippat på tio. Jag har ju snoozat några gånger. Men jag tittar på telefonen: ”12:29”, säger jag.

Då blev det så klart fart på oss att få upp ungdomarna direkt. Men det var ju så dags. Båda sov.

Så här länge har jag inte sovit sedan jag var i 20-årsåldern. Det finns bara en rimlig förklaring: Jetlag. Kroppens inte klocka har inte ställt om från Kuba-tid. Den har valt att vrida oss tillbaka dit. Så nu är det bara att börja om med att vrida tillbaka till svensk tid.

I morgon ringer telefonen 05:19 igen. Som ”varje vardag”. Suck.

På Kuba är det då fortfarande idag i drygt 40 minuter till.

7 kommentarer på “Jetlag – sov till klockan halv ett

  1. Sånt som händer, men se det från den ljusa sidan, du har alla möjligheter i världen att fotografera när du är vaken – utan alla turister :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s