resa med ungdomar · resor

Psykbryt över brist på tekoppar på tropisk ö


Det är i frukostmatsalen det händer. Jag skuttar fram som om jag vore en elefant som försöker härma kräftornas lätta och snabba gång i sidled. Det är alltså mindre graciöst. Ja, jag närmast slänger mig över servitrisen för att få tag på en tekopp.

Min äldsta son, femtonåringen tycker att detta är så pinsamt att han lämnar matsalen för en stund. Och när han väl kommer tillbaka sätter sig vid ett annat bord än det där vi sitter.

Ja, jag fick ett mindre psykbryt.

Till mitt försvar ska sägas att personalen just den här morgonen har extra svårt att få fram rena te- och kaffekoppar. Jag har väntat en bra stund. Och jag är inte ensam om det.

Och varje gång någon ur personalen har kommit in med ett fåtal koppar har de tagit slut direkt.

En lång stund har jag stått och väntat vid bordet för kaffe och te. Men då hände ingenting. Och just som jag tröttnat och vänt mig om för att gå till ett annat bord för att hämta lite frukostmat istället kom ett par koppar in. Och de andra frukostgästerna var som hökar.

Till historien hör också att det sällan finns svart te på Kuba. Och jag dricker inte kaffe. Men just här på Cayo Levisa finns det alltså sådana tepåsar. Men istället har de alltså ont om koppar. Jag brukar ha bra tålamod. Men det finns gränser. Och här rinner det alltså över. Rinner över kanten på obefintliga tekoppar.

Antagligen borde min nästa långresa till tropikerna gå till Sri Lanka. Där lär de i alla fall ha gott om Ceylon-te. :)

7 kommentarer på “Psykbryt över brist på tekoppar på tropisk ö

  1. Lite udda att ha brist på koppar, men men… så kan det väl vara ibland :) Jag hade nog också fått lite psykbryt i det läget :)

    1. Jag har aldrig varit med om detta förut. Att kopparna tagit slut – ja – men då har de strax kommit in med ett helt flak nya koppar. Inte ett par stycken i taget…

  2. Haha, vad roligt, inte för dig förstås men för oss att läsa nu i efterhand! Bilden är som taget ur en dröm. lite diffust bortglidande och vacker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s