historia · internet · resor

Minns du resekatalogerna?


För första gången på tio år bokade jag en privat resa på en resebyrå i juni i år. Det var vår Kuba-resa som jag bokade. Anledningen var att jag hittat en intressant kombination på nätet med en stop-over på ett dygn i Istanbul på utresan. Billigt var det också. Men den kombinationen gick inte att boka direkt hos Turkish Airways på nätet. Så då gick jag in på en resebyrå istället. Där gick den att boka, men var inte alls lika billig längre.

Efter några timmars betänketid gick jag tillbaka och bokade resan där ändå. Jag hade liksom ställt in mig på att det kunde vara lite kul att kombinera Istanbul och Kuba. Och det blev trots allt inte dyrare än andra alternativ.

För en tid sedan, det var senhöst men rosorna blommade fortfarande, gick jag förbi den här resebyrån igen och fick syn på deras hylla med resekataloger. På ren impuls gick jag in och plockade åt mig några.

De har legat här nu i flera månader. Knappt bläddrade i.

Jag minns den tiden när resekataloger och böcker var allt som fanns att tillgå när en resa skulle planeras. Före internet. Minns du?

5 kommentarer på “Minns du resekatalogerna?

  1. Jo det minns jag :) På något sätt var det faktiskt lite mysigare än att boka på nätet som man gör nu – fast behändigare var det inte :)

  2. Ja, jag minns! Och saknar dem eftersom jag tyckte att de gav mycket bättre översiktsbild är nätet där det ofta blir plottrigt. Gillar och använder fortfarande guideböcker. Papperskartor är ett måste för överblick, gps och google maps bra vid tveksamma korsningar o likn, dvs detaljer.

  3. Jag saknar katalogerna mycket. Tycker att det är ytterst ansträngande att klicka fram och tillbaka, fram och tillbaka på nätet. Måste vila en vecka efter bokad resa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s