resor

Flyget fortsätter att tappa


Nu har Swedavias statistik för april månad kommit och av den ser vi att flyget fortsätter att tappa mark. 250 000 färre passagerare flög till och från svenska flygplatser i april 2019 jämfört med samma månad förra året. I procent innebär det en minskning med 7 %.

Siffrorna är så klart påverkade av SAS strejk som präglade slutet av månaden på de svenska flygplatserna. Vi bör alltså ha en viss försiktighet i slutsatserna. Men siffrorna i sig ljuger inte. Det är färre som flyger i år än förra året. I alla fall så här långt. På hela perioden januari – april har flyget tappat 5 % av passagerarna.

Mest tappar långresorna utanför Europa (-9 %), därefter inrikes (-8 %) medan Europaresorna tappar minst (- 3 %).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s