En ek på Vesan


Så var det tisdag igen.

Det här inlägget får bli mitt bidrag till utmaningen ”Träd på tisdagar” där jag tänker att jag kommer att delta med blogginlägg då och då framöver.

Idag är det mulet. Annars hade ni fått en dagsfärsk bild på ett träd fotograferat från tåget. Jag har nämligen kameran med mig i ryggsäcken för att öva mig i att fotografera soluppgången från ett tåg i rörelse.

Förr brukade jag alltid göra det med mobilkameran. En äldre modell av iPhone som jag hade då. I den var skyddsglaset för kameran placerad så att det gick att hålla telefonen mot tågfönstret och på så sätt undvika reflexer. Så är det inte längre. Mobilkameror sticker numera ut en bit, vilket sabbar mobilbilder fotograferade från tåg.

Så nu håller jag alltså på och övar med systemiameran istället. Det går sådär.

Den här bilden fotograferade jag på hemväg igår. I skymningen. Den föreställer en ek på Vesan i Blekinge. En annan ek. Inte samma ek. Och bakom denna ek finns en annan ek. Men den syns inte. I just den här vinkeln. Ett ögonblick på gradskivan.

12 kommentarer

Under fotografi, iPhone, resor, tåg, träd, Trees on Tuesdays

12 svar till “En ek på Vesan

 1. inte helt lätt att fota i rörelse … men en fin bild på eken och ett vackert ljus fick du till!

 2. Jag

  Aha, var det så med mobilen! Det blev en stämningsfull bild på eken i farten ändå!

  • Tack! Det här var med systemkameran. Förr var det med mobilen. De bilderna blev ofta bättre. Försöker hitta en teknik att åstadkomma samma med systemkameran.

   • Jag

    Förstod det. Jag fotade ofta fåglar med kompakten genom altandörrsfönstret i köket, den har zoom och en ”fota genom glas”-funktion som gav hyggliga bilder. Sen vi bytte altandörr och det blev ett fönsterglas till lyckas jag inte ta så bra bilder genom rutan längre, med någon kamera.

 3. Alltid trist när foto-förutsättningarna försämras.

 4. Det är inte helt enkelt att fotografera vid färd, men du har lyckats bra :-) …och tack för ditt bidrag i trädutmaningen, roligt att du hänger med :-)

 5. Ja, övning ger färdighet 👍😀

 6. Väldigt vacker bild.

  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s