blogg · resor

Blekinge finns inte längre – i alla fall inte som kategori


Jag har nyligen bytt utseende här på min blogg. Eller ”tema” som det heter på WordPress – som är den plattform som jag använder för bloggen. I samband med bytet noterade jag på nytt flera saker jag redan sedan tidigare velat ändra på och städa upp här på bloggen.

En sådan sak var att flera av de kategorier jag använt på bloggen är namn på destinationer. Antagligen tyckte jag från början att det kändes fel att kategorisera inlägg om Karlshamn och Blekinge (där jag bor) och Kristianstad (där jag jobbar) som ”resor”. Men efterhand har jag insett att det som är vardagens platser för mig är resmål för andra och jag har börjat kategorisera även sådana inlägg som ”resor”.

Ännu senare har jag sett ett behov av att kunna samla inlägg från en och samma geografisk plats på ett smidigt sätt och så började jag använda etiketter för det ändamålet. Men då hade jag plötsligt med ”Karlshamn”, ”Blekinge” och ”Kristianstad” både som kategorier och etiketter.

Jag har länge velat städa upp det där, men inte orkat ta tag i det. Men nu har jag börjat!

”Blekinge” städade jag bort helt och hållet som kategori här på bloggen igår. ”Karlshamn” och ”Kristianstad” finns fortfarande kvar i bakgrunden, men jag har dolt dem från de kategorier som visas som ”ämnen” i högerspalten här i bloggen.

Men även om Blekinge inte finns längre som kategori här på bloggen så finns landskapet alltså kvar både i verkligheten och som en egen etikett här i bloggen. Och det tycker jag räcker bra och blir mer renodlat.

Men fy vilken tid det tar att städa på bloggen!

10 kommentarer på “Blekinge finns inte längre – i alla fall inte som kategori

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s