blogg · coronan · resor · risker

Att reseblogga i coronatider

Jag har massor av uppslag till blogginlägg om resor, om tågresan till Italien, om museet med ismannen Ötzi i Bolzano, om båtluffning i Grekland, om Tallinn och om hållbart resande. Bland annat. Men mycket av det där känns så där intressant att skriva om i dessa tider. Coronatider.

Jag publicerade själv ett blogginlägg igår där jag avråder ifrån att boka resor just nu. Så vem är intresserad av att läsa om resor i det läget?

Inte vet jag. Men jag tänker att det inte kan skada att drömma sig bort till andra platser och till bättre tider. Även om du inte bokar något just nu.

De senaste två veckorna har jag ändå varit tankemässigt alldeles för uppfylld av det här Corona-utbrottet i norra Italien för att riktigt orka fokusera på andra aspekter av det här med resor. Och just nu fortsätter det att bli värre för varje dag. Dessutom har det varit mycket på jobbet. Bland annat beroende på att vi har haft ett ganska extremt högvattenläge i Kristianstad. Så. Det har inte blivit så många blogginlägg som det brukar. Och de som blivit har i de flesta fall på ett eller annat sätt handlat om det här med Coronan.

Men det här är ju inte en blogg om sjukdomar och smittspridning. Det är en blogg om resor i första hand. Jag ska därför försöka skärpa mig och återgå till mer normalt reseskrivande i möjligaste mån.

Men samtidigt. Coronan påverkar i allra högsta grad resandet och nya nyheter droppar in varje dag. Säkerligen lär jag därför få anledning att återkomma till det här med Coronan. Många gånger. För det känns inte som att det här är över på länge än.

Bilden föreställer en skulpterad fantasifågel i ett fönster i Bolzano.

6 kommentarer på “Att reseblogga i coronatider

 1. Samma känsla här. Dessutom upplever jag att ingen orkar läsa resebloggar just nu. I den mån de läser min, så är det de svenska inläggen som läses och inte de franska (vilket är större delen av bloggen). Nu är detta inget udda. Jag skrev i helgen en artikel om hur bokbranschen i stort kan tänkas påverkas av Corona. Det är många som tänker ”å vad bra, nu när folk är hemma så kommer de läsa många böcker”. Men folk knarkar nyheter istället. Så smångingom så kommer de att byta fokus. (Vill du läsa hela så finns det här: https://dinbokdrom.se/alla-snackar-om-corona-och-ingen-koper-bocker/ )

  Nåväl, vi får väl blogga och så läses det kanske så småningom.

  1. Tack för din länk, det var intressant läsning! Ja. Vi är inne lite på samma tankar, även om dina är betydligt djupare kring hur professionella skribenter och hela bokbranschen drabbas av detta.

   Mot bakgrund av det du skriver funderar jag lite på om det kan vara klokt att skriva lite för framtida publicering även vad gäller resebloggande. Får se hur jag gör.

   1. Tack, ja det är inte roliga tider för de som lever på att skriva om resor just nu! Eller driver hotell, flygbolag eller annan reserelaterad verksamhet. Det bästa vi kan göra är väl att fortsätta skriva åtminstone. Och hoppas på vaccin.

 2. Jag tror att det vi alla behöver nu är att just att få drömma oss bort till magiska platser, för att för en sekund kunna glömma bort det obehagliga med virus.
  Skriv på :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s