coronan · resor

Drömmen om en fotbollsresa som inte blev

Liverpool 2
I vår familj håller vi på Liverpool. Ja, jag pratar så klart om den engelska fotbollsligan. Premier league. Jag och min sambo Anders har sett Liverpool FC live två gånger på deras hemmaplan på Anfield Road. Första gången var år 2000 och andra gången hade vi våra pojkar med oss, år 2015. Som jag minns det började jag hålla på Liverpool i samband med att vi var där 2000. Jag har därför aldrig upplevt att de vunnit ligan sedan jag blev supporter. Men just nu leder de ligan. Stort. 

I det läget började det så klart bli intressant att åka och se en match igen innan säsongen är över. Men när min sambo kollade på nätet var alla deras biljetter redan slutsålda för i år.

När jag fick frågan om att skriva det här inlägget befann vi oss på skidsemester i norra Italien. Jag tänkte då att jag skulle kolla när vi kommit hem om gosporttravel kanske hade några resor eller biljetter kvar. Jag insåg ju att chansen inte var jättestor, men ibland kan arrangörer ha biljetter till olika evenemang som egentligen är slutsålda. En gång ordnade jag biljetter till en slutsåld musikal – Kristina från Duvemåla i Malmö – via ett småländskt bussbolag. Så. Att kolla skulle ju inte skada. Och om de inte hade biljetter till en hemmamatch så kanske till en bortamatch. Kanske i London?

Nu blev det inte så, i alla fall inte än. För under vår hemresa från Italien brakade det här coronautbrottet loss i Europa och innan jag hunnit blinka var den engelska ligan pausad. Så någon fotbollsresa till England i mars eller april lär det inte bli tal om. Ligan är i nuläget satt på uppehåll till den 30 april och det finns risk för att pausen blir längre. Än så länge är i alla fall ambitionen att årets liga ska spelas klart innan nästa säsong får dra igång. Så kanske att det blir läge senare, om inte matcherna då spelas inför tomma läktare. Det är som med alla andra eventuella framtida resor just nu, det är bara att vänta och se.

Men det är uppenbart att den där drömmen jag närde om en fotbollsresa till Liverpool eller möjligen någon bortamatch i mars eller april, den kommer inte att bli av. Knappast heller i maj. Möjligen om det blir spel i juni, juli eller augusti. Och om det då går att få tag på biljetter. Vi får väl se hur det blir.

Jag började med att berätta att jag inte alltid har varit Liverpool-supporter. Men jag är uppvuxen med fotboll. Gick ofta med min pappa och lillebror och såg IFK Norrköpings matcher. Dem håller jag så klart på än idag och de kommer aldrig att bytas ut mot något annat.

Men i en fotbollsstad på 70- och 80-talet var det viktigt att även hålla på ett lag i engelska ligan, så vilket skulle jag hålla på? Så att jag hade ett svar om någon frågade? Det fick bli Queens Park Rangers. Inte för att jag visste ett skit om dem. Men jag tyckte att namnet lät häftigt. Numera har de sedan länge åkt ner en division och spelar i Championschip tillsammans med lag som ingen vettig människa hört talas om, som t.ex. Brentford. Eller har du hört talas om dem? Är du nyfiken på dem och fler sådana udda lag kan du läsa mer om dem här. Nåväl. Jag kände aldrig något verkligt engagemang för QPR och den där vårdagen 2000 när hela Liverpools publikhav unisont lovade att ”you’ll never walk alone”. Ja, då var jag såld.

Men det blev ingen fotbollsresa våren 2020.

Vem vet? Kanske blir det en fotbollsresa i sommar? Eller till hösten? Eller nästa vår?

Walk on, walk on with hope in your heart…

textefter

5 kommentarer på “Drömmen om en fotbollsresa som inte blev

      1. Det ser du om du klickar på länken till mitt inlägg om Syon House i Brentfordinlägget, haha. Syon har att göra med Sion och birgittaorden så det ursprungliga Syon (idag ett palats med rosenträdgård) var ett birgittinerkloster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s