coronan · risker · samhälle och politik

Okej då, här är mina diagram över coronadödsfallen i Europa

Jag hade inte tänkt publicera dem här också, men blev ombedd, så här är de. Mina diagram över corona-eländet. Jag är nu helt klar med gårdagens siffror och diagram över dödsfall i Coronan. Dödsfallen fortsatte tyvärr att öka i Lombardiet.

ETs8kl7UwAIIFWD

Tyvärr ville inte ens kurvan över nya bekräftade fall i Lombardiet plana ut igår heller.

ETs9BE0U0AAjoTE

Så här ser kurvan ut över totalt antal avlidna i Coronan i Lombardiet från dagen efter nio dödsfall.

ETs90XIUEAAEaXK

Så här ser kurvan för hela Italien ut, men räknat från dagen efter totalt minst 10 dödsfall.

ETs-Qe9U0AIZJto

Lägger jag då Spaniens siffror ovanpå den Italienska kurvan såg det igår ut så här.

ETs-iuhUMAEQxQ9

Den franska kuran såg ut så här:

Fra

Storbritanniens kurva för igår:

UK

Och Nederländernas:

NL

Och Tysklands:

TYSK

Belgien har ett invånarantal som mer liknar Lombardiets så därför jämför jag med den regionen:

Belgien

Likaså Sverige:

Sve

Källa till samtliga data är Worldometer. Jag har dubbelkollat Italiens siffror där med de WHO redovisar och konstaterat att de är lika men att WHO redovisar med ett dygns fördröjning. Jag har själv knappat in siffrorna i Excel så enstaka feltryckningar kan förekomma.

I eftermiddag börjar dagens siffror trilla in. Då kommer nya diagram på Twitter. Jag skulle mycket hellre ägna mig åt annat, men jag behöver titta på och bearbeta siffrorna för att förstå vad som händer.

 

7 kommentarer på “Okej då, här är mina diagram över coronadödsfallen i Europa

  1. Tack. Ska ut och promenixa nu, men snabbanalysen är väl att Spanien kommer att få det ännu värre än Italien. Att Frankrike just nu ser ut att ha parerat delar av toppen och att det är för tidigt att uttala sig om Sverige än.
    Men jag tänker att vi har haft 3 veckor att förbereda oss nu med extra intensivvårdsplatser, utbildning av personal etc. Italien gick liksom rakt i i krisen med förbundna ögon. Så vi borde ha förutsättningar att klara detta något bättre i Sverige.

  2. Tack, mycket intressant och som skrevs så var Italien helt omedvetna. Men jag undrar hur de håller avstånd och isolering. Om de gör det borde det ju inte öka dödssiffran öka som den gör?
    Kom gärna med mer analyser senare.

    1. Jag återkommer kanske en gång per vecka eller så här. Tycker också att det är märkligt att Italiens redan från början ganska omfattande karantänsregler inte fått genomslag. Kanske är den svenka strategin – var hemma om du är förkyld eller över 70 år – bättre än att alla ska hålla sig hemma på fritiden men ändå gå till jobbet. Vi får se.

  3. Perhaps it is too early to predict, but from news it seems it is getting little better in Italy with less number of victims and more patients recovering from covid-19. Let’s hope to get rid of it as soon as possible <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s