coronan · livet · resor · vår

Får man gå i ide nu?


Men visst blommar de här körsbärsträden ovanligt tidigt i år? Jag hittade dem i Kristianstad idag. Rosa blommor mot den blå himlen. Våren är så vacker som den kan vara. Men jag känner missmod. Får man gå i ide nu? När våren är som vackrast?

Vi har just tagit oss igenom ett mörker men går rakt in i ett annat. Vi går från det bekanta bokstavliga vintermörkret mot ett annat, främmande, okänt och bildligt mörker.

Vi lever i Coronans tid. Ingen av oss har varit med om något liknande förut. Men vi är alla ättlingar till dem som överlevde pesten. Vi är ättlingar till dem som överlevde krig och missväxt. Och vi ska nog överleva det här också. I alla fall de allra, allra flesta av oss.

Men när kan vi leva som vanligt igen? När kan vi resa som vanligt igen?

Kommer allt någonsin bli som vanligt igen? Kommer körsbärsträdens blommor få oss att le av förväntan och glädje över att vara genom mörkret igen? Ja, men så klart!

Det känns bara så långt borta just nu. Så. Jag tror att jag går i ide nu.

Väck mig när det här mörkret är över.

4 kommentarer på “Får man gå i ide nu?

  1. Jag tror inte att du klarar av att gå i ide 😀. Och tänk om du då missar när ljuset kan anas i tunneln 😱? Vackra bilder på körsbärsblommorna, som för övrigt är en personlig favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s