coronan · natur · resor · vandra

Att fira semester i trakten av Lima – i Dalarna

Kan man inte åka till Lima i Peru får man åka till Lima i Dalarna. Inte för att vi skulle ha varit i Peru annars, egentligen. snarare på Mallorca. Men nu är vi alltså i Dalarna istället.

En semestervecka rinner iväg så fort. Nu är det redan fredag och vi har hunnit lämna Lima, Torgås och Sälensfjällen bakom oss, även om vi är kvar i norra Dalarna.

Vi bodde två nätter på STF-vandrarhemmet i Torgås och vandrade en halvdag på Hemfjället. En vandring som jag hämtat inspiration till långt bak i den svenska turismens barndom. Mer om det och den vandringen hoppas jag kunna skriva senare.

När vi första gången körde in i Lima hävdade Albin, 14 år, att ”det liknar Järnavik”. Ett samhälle som ligger i Blekinge. Och visst, det ligger också i len dalgång. Så vissa likheter finns det.

Torgås räknades förr som en del av norra Lima men betraktas idag som en separat småort.

Det var i matsalen på vandrarhemmet STF Sälen Torgåsgården som Liverpool blev ligamästare igår. Stor men ljuddämpad glädje i vår lilla familj, som var ensamma i matsalen så sent på kvällen.

Ensamma i matsalen har vi också varit vid frukosten, som vi köpte till i vår bokning. Trots att vi var de enda frukostgästerna de här dagarna ordnades det jättefint för oss på fat i ett av kylskåpen. Traditionell frukostbuffé serveras nog ändå inte nu. På grund av coronan.

Framdukat för oss fanns också olika sorters bröd och frukostflingor. Plus en lien bukett med sommarblommor.

Precis bakom vandrarhemmet ligger en liten sjö som vi badade i flera gånger. Vattnet i ytan var varmt, säkert minst 24 grader, men cirka en halvmeter ner var det iskallt. Språngskikt.

Svensk sommar.

Ängsklockor på äng i Torgås.
Generös frukost.

En liten göl uppe på Hemfjället.

Vandring på hemfjället.

3 kommentarer på “Att fira semester i trakten av Lima – i Dalarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s