resor · vandra

Gå från Mörrum till Karlshamn


Jag har hittat på ett nytt knep för mer vardagsmotion i tillvaron. Om jag kliver av tåget i Mörrum istället för Karlshamn och går hem så får jag alldeles gratis motion.

Det här är inget jag har tänkt att göra varje dag men när orken finns och vädret tillåter. Det har blivit sju gånger hittills på två veckor.

Jag går först längs Mörrumsån upp till gångbron vid Kungsforsen och Laxens hus. Där går jag över ån,  Det här är den finaste biten på hela promenaden. Sedan går jag den asfalterade backen upp till vänster. Här finns ett litet svart hus med kors på taket som ser ut som en gammal tjärad medeltida kyrka, men det är det inte. Mörrums riktiga kyrka ligger andelses intill. Vad det lilla huset, som också ser ut som en kyrka,  är till för, har jag inte kunnat lista ut.

Jag svänger sedan höger och går  längs Karlshamnsvägen genom byn och följer sedan gång- och cykelvägen hela vägen till Asarum. Där viker jag av söder ut på den gång- och cykelväg som går på den gamla banvallen. Och sedan är jag hemma i Karlshamn.

Hela sträckan är ungefär 11 kilometer. Tyvärr går den mestadels längs en bilväg, så den är inte jätterolig som vandring betraktad. Men den fungerar för lite vardagsmotion.

Öresundståget på Mörrums station
Mörrumsån, nära stationen
Ett gäng sådana här finns i parken vid ån
Laxens hus vid Mörrumsån
Kungsforsen
Det lilla vita huset går att hyra in sig i, för logi
Det lilla svarta huset
Cykelskyltat mot Asarum och Mörrum 
GC-vägen mellan Mörrum och Asarum
En ek och ett par hästar i en hage

13 kommentarer på “Gå från Mörrum till Karlshamn

 1. Härligt Inger!
  Det är Mörrums bårhus, numer även kapell. När jag var liten så gick det många spökhistorier om en dam som går igen.
  Trevlig sommar!

 2. Så ofta vi glömmer att ta vara på vardagsmotion! När jag bodde i Lund och jobbade i Malmö hoppade jag ofta av bussen en bit från hemmet, ofta i Hjärup. Härligt att få luft, ljus och rörelse! Mådde så mycket bättre när jag kom hem, fått rensa skallen och ny energi.

 3. Så smart du är, tänkte jag först men ändå låter det jobbigt efter en dag på jobbet ville jag alltid komma hem först, sedan kunde jag gå en promenad. Men vi är alla olika. Bra gjort i alla fall. Myskanden ser ju för rolig ut, men de tycker om den spanska snigeln har jag hört.

  1. Jag är kvällsmänniska, men kommer jag hem och sätter mig ner så blir jag lätt sittandes. Även om det då brukar bli en kortare promenad på kvällen. Myskanden hade jag glömt namnet på. Tack för det!

 4. Sådant bra sätt att få in vardagsmotionen :) har själv varit lite dåligt på detta pga Corona och hemarbete… men försöker numera komma ut minst på promenad ngr ggr/vecka :)
  Lättare när man har semester 😀

 5. Smart – och sju gånger på två veckor är bra gjort! Går du alltså hela elva kilometer efter jobbet med jobbväskan och allt? Fint dokumenterat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s