mat · resor

Suki Sushi – en ny asiatisk restaurang i Karlshamn


I sommar har en ny asiatisk restaurang öppnat i Karlshamn. Huvudfokus är japanskt, men roligast är att det även finns några vietnamesiska rätter på menyn. Vi var där och testade stället förra lördagen.

Jag gillar restaurangens inredning som verkligen känns asiatisk, med lagom blandning mellan mellan plastig inredning, mer naturliga material och roliga detaljer.

Vi provade båda de vietnamesiska vårrullarna.

Det är länge sedan vi var i Vietnam. Det var 90-tal och turismen hade precis börjat komma igång på riktigt i landet. Det var en riktigt häftig resa. Och överlag var maten riktigt god. Ofta med enkla råvaror. Aldrig med mycket kryddor, annat än rikligt med färsk koriander ovanpå nästan all mat.

Och vårrullarna blev nog favoriten. De var lite olika i söder och norr. Mindre i norr om jag minns rätt. Och i båda fallen riktigt krispiga och goda.

Så hur smakade då de vietnamesiska vårrullarna på Suki Sushi? Till att börja med saknade jag lite berget av koriander som jag minns från Vietnam. Men annars var de riktigt bra! De serverades på en bädd av nudlar och med en god sås till att hälla över hela anrättningen.

Riktigt gott! Hit kommer vi säkert att återvända många gånger. När vi längtar till Asien.

2 kommentarer på “Suki Sushi – en ny asiatisk restaurang i Karlshamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s