coronan · samhälle och politik · världen

Covid-19: Nu går USA om Sverige i döda per capita

Detta är verkligen inget att glädja sig åt. Ändå sätter det den svenska strategin i ett bättre ljus. För några dagar sedan har Brasilien passerat Sverige och USA är på väg om precis nu, räknat i döda per capita i covid-19. Källa: Världsbanken.

Det cirkulerar lite olika siffror för USA. Så har tex. John Hopkipns en ca 3% lägre siffra än Worldometers. I sak gör det inte jättestor skillnad. USA ligger ungefär lika illa till som Sverige sett över hela pandemin. Och just nu har de en sämre utveckling.

Kom ihåg var du läste det först.

8 kommentarer på “Covid-19: Nu går USA om Sverige i döda per capita

 1. Lite förvånande att inte medierna skrivit om det, å andra sidan har de ju tjatat ganska länge om hur extremt dåligt det går för USA och Brasilien så att ta upp ämnet kanske inte ligger i deras linje, för det skulle ju påvisa att det inte gått bättre med Sveriges strategi, hittills är väl bäst att lägga till för deras kurva fortsätter ju faktiskt stadigt uppåt.

 2. Det är lite hysteriskt med det här viruset. Visserligen känner jag tre som blev sjuka och mamman till en avled. Men hon var väldigt gammal.
  Risken är dock liten. 0,055 promille av Sveriges befolkning har avlidit av covid 19 och 0,75 promille har fått symptom. Om jag skulle tro att jag dör så skulle jag satsa på en lott. Chansen är nog större att vinna på lotten än att … Ja du fattar! ;-)

  Jag skulle kunna satsa på en storslagen gravsten åt mig själv. På den skulle det stå: ”Han hade i alla fall tur i spel, till slut!” ;-)

  Må gôtt!
  /Skvitt

  1. Hysteriskt vet jag inte om det är. Att inte fler har drabbats beror ju på alla långtgående restriktioner. Det främsta problemet är ju om sjukvården inte räcker till. Det som hände i Bergamo, San Marino och New York vill vi inte vara med om igen.

   Däremot uppfattar kanske vissa det som att de individuella riskerna är större än de är. Men jag är inte säker på att det bara är dåligt. Då följer de i alla fall rekommendationerna noggrant.

   1. Man ska inte ignorera risken, men inte heller överdriva den. Och om alla satte sig i total karantän är det ingen som utvecklar immunitet. Så man måste riskera lite. Den svenska modellen tycker jag är framgångsrik. Men om det råder som bekant icke konsensus.

    Det finns en annan aspekt också, den ekonomiska.

    Må gôtt!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s