mat · mitt jobb · resor

Höstlovslunch hos Anita på Börringekloster

När jag började jobba i Kristianstads kommun för nio år sedan var Anita Zieme ordförande i ”vår” nämnd, tekniska nämnden. På den tiden hade hon också hand om Café Miró på Regionmuseet och det hände att jag åt lunch där ibland. Maten var alltid fantastiskt god, även om buffé till lunch lätt blir lite för mycket mat för min del.

Men någon gång kan man ju unna sig att äta en både god och riklig lunch.

Numera driver Anita restaurang i ett gammalt stall intill ett slott utanför Svedala. Nära Sturup. ”Anita på Börringekloster”. Jag har länge velat göra ett besök där, men det var först nu i måndags som det blev av.

Ungdomarna valde pannkakstallriken – som är en höstlovsspecial och vi vuxna valde det lite rejälare alternativet med en mycket god pumpasoppa till förrätt, en rejäl tallrik med både fisk och kött och massor av goda grönsaker och sist en äppelkompott med vaniljkräm. Och. Oj! Så gott! Och coronasäkert kändes det också.

Kan verkligen rekommenderas.

3 kommentarer på “Höstlovslunch hos Anita på Börringekloster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s