coronan · instagram · resor · YouTube

En upplyftande musikvideo för alla som älskar New York

Min sambo hade spelat den några gånger innan på Spotify, så jag kände igen låten. Men plötsligt började jag lyssna på texten. ”Den handlar ju om coronan”, tänkte jag förvånat. Men egentligen borde jag väl inte blivit särskilt överraskad. Att coronan hittar in i populärkulturen är ju egentligen bara naturligt. Och på någotvis blir det nästan ännu mer verkligt då. Att det som hände verkligen hände och att vi lever mitt i den här pandemin just nu.

Jag har aldrig varit något stort fan av Bon Jovi. Inte så att jag direkt ogillar deras musik. Men det är inte heller något jag gjort några aktiva val för att lyssna på. Deras största hits har ju knappast gått att undvika ändå. Och de är väl helt okej sådär.

Nåväl. Nu visade det sig att det här var en låt av just Bon Jovi. I duett med en sångerska som heter Jennifer Nettles. Henne hade jag överhuvudtaget inte hört talas om innan. Och så hittade vi då den här videon på Youtube som hör till låten. Även om den tar sin utgångspunkt i en av de värsta händelserna i New Yorks historia, så är den ändå upplyftande och hoppfull, tycker jag. Om du älskar New York bara måste du ju bara titta på den:

Jag måste ju erkänna att jag tycker att historien bakom låten är lite gullig, den också. Det började med att sångaren och låtskrivaren Jon Bon Jovi hjälpte till och diskade i ett välgörenhetskök för fattiga och hemlösa i New Jersey. Det här var i andra halvan av mars i år. Coronapandemin hade börjat ta fart på riktigt i New York men ännu inte nått sin kulmen. Någon fotograferade honom och la ut bilden på Instagram och frågade ”vad ska jag skriva för bildtext?” Svaret blev:”if you can’t do what you do … do what you can!”

Nästa dag insåg sångaren att detta lät som en låttitel. Och där började sången ta form. Den skapades sedan i dialog med följarna på artistens konton på sociala medier innan den tog sin slutliga form. Och den här videon ihop med Jennifer Nettles släpptes den 18 september.

New York stänger för övrigt alla allmänna skolor från och med idag. Så den här videon har tyvärr fått förnyad aktualitet nu, även om läget i staden inte på långa vägar när är så illa som det var i april.

Kollade du på musikvideon? Vad tyckte du i så fall?

Bilden överst är en lånad bildruta ur videon.

12 kommentarer på “En upplyftande musikvideo för alla som älskar New York

    1. Alla kan inte gilla all musik. Jag är uppvuxen med att min pappa lyssnade mycket på country. Då tyckte jag att det var en lite töntig genre men idag kan jag uppskatta den sortens musik bättre. Här är det framförallt kombinationen text och bild jag gillar även om melodin också är helt okej.

  1. Tack för att du tipsade mig om denna musikvideo! Som en sann New York-nörd, så tycker jag förstås den är bra enbart genom bilderna från min älskade stad. Fint är det så klart också att filmen andas hopp! Det var intressant att höra om bakgrunden till den också.

  2. Gå gärna in och kolla min blogg. Där lägger jag ut allt möjligt från min vardag. Det skulle uppskattas.Kram Anna-Greta😁☺️😘😋🇸🇪🇸🇪🇸🇪🍂🍂🍂🍀🍀🏵️🍁🍁🌾🎈🎈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s