djur · jorden runt · julresor · resa med barn · resor

Annandag jul i Sydney

Annandag jul i Sydney. Vad gör man då? Den här dagen besökte vi SEA LIFE Sydney Aquarium, promenerade i den botaniska trädgården och längs vattnet i den australiensiska storstaden.

Det har slumpat sig så att vi har firat jul i Sydney två gånger. Första gången vi var där var 2008, när vi gjorde vår resa jorden runt på 79 dagar.

På juldagen hade vi besökt en liten djurpark som ligger vid Darling Harbour. Det visade sig vara en lyckträff på så sätt att djurparken, datumet till trots, var öppen, men besökarna väldigt få. Och djurparken var väldigt välordnad för oss besökare. Fokuserade på australiska djur. Däremot hade djuren där lite väl trånga utrymmen för min smak.

Vi bestämde oss, trots det, för att vi nästa dag, som alltså var annandagen, även ville se akvariet som ligger vägg i vägg med djurparken. Som jag minns det, så här långt efteråt, kändes volymerna där betydligt mer okej. Och där fanns också massor av spännande djur. Vi såg bland annat krokodiler, tropiska fiskar och dugonger. De senare är däggdjur och de lever längs kusterna av Indiska oceanen, Madagaskar, östra Afrika och norra Australien. Däremot var det betydligt fler besökare så här på annandagen.

Botaniska trädgården promenerade vi i sedan. Det är en av mina absoluta favoritplatser i Sydney. Som en stor härlig oas mitt i storstaden med höga träd, massor av blommor och spännande vilda djur som ibis-fåglar och flygande hundar, som är stora fladdermöss som hänger i träden,

Sedan promenerade vi också runt Cicular Quay med det berömda operahuset och den nästan lika berömda Harbour Bridge.

5 kommentarer på “Annandag jul i Sydney

  1. Så trevligt skrivet om er vistelse i Sydney. Min man har bott där i drygt åtta år och han fick feeling av att ha läst er text och har nu pratat om sin vistelse där en lång stund.Jätteintressant. Ni verkar ha det helt underbart. Njut för här hemma är inte vädret speciellt kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s