julresor · resa med barn · resor · Stränder

Mellandagarna började med en utflykt till Manly

Den 27 december börjar mellandagarna. Vad göra då? Tja, om man råkar befinna sig i Sydney kan man ta båten ut till Manly och bada. :)

Det har slumpat sig så att vi har firat jul i Sydney två gånger. Första gången vi var där var 2008, när vi gjorde vår resa jorden runt på 79 dagar. Andra gången var 2012 när min sambos systerson studerade i Sydney och vi passade på att hälsa på honom.

Vi hade varit ute till Manly redan den 22 december, och blivit positivt överraskade. Det här är en badort som vi åkte till med färja från Circular Quay intill det berömda operahuset mitt inne i Sydney.

Färjan anlände till Manly Wharf på den västra sidan av halvön och redan där finns ett par små stränder. Där är också fint, men vi följde istället huvudgågatan, the Corso, rakt igenom den lilla badorten tills vi kom till den östra stranden. Det finns den större strand som kallas Manly Beach. Stranden är lång och där är ofta höga vågor och gott om surfare.

Men vi stannade inte heller där utan följde strandpromenaden Marine Parade åt sydost. I slutet av gång- och cykelbanan finns den lilla men fina Shelly Beach och på vägen finns både en gratis saltvattenbassäng och några ännu mindre stränder. Vi såg också flera ödlor med det engelska namnet Australian Water Dragon intill gångvägen.

På väg tillbaka fick våra pojkar stanna till och leka i några lekvänliga fontäner på huvudgatan. Och sedan kom båten tillbaka till Sydney lagom för att vi skulle hinna fotografera operahuset i den blå timman.
5 kommentarer på “Mellandagarna började med en utflykt till Manly

    1. Nej, vi har aldrig provat ”på riktigt”. Bara med en sådan där liten ”halv” bräda av lättplast som man ligger på. Inte riktigt samma sak. Vindsurfing har jag provat också för många år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s