blogg · coronan · resor

Uppdatering om Mont-Saint-Michel

Det känns så länge sedan. En annan tid. Men det har bara gått drygt två och ett halvt år. Det var sommaren 2018 som vi reste två veckor med tåg, bil och båt till Bretagne, Normandie och Jersey. Vi fick även några glimtar av Danmark, Tyskland och Belgien. 

På resans femte dag hämtade vi ut en hyrbil vid färjeterminalen i Saint-Malo – en pärla i Bretagne, Frankrike  med Europas häftigaste tidvatten – och så bar det iväg.

Ungefär en halvmil innan du kommer till den vackra klosterön Mont-Saint-Michel i Normandie ligger den lilla byn Beauvoir. Den har bara 410 invånare och är, trots närheten till en av Frankrikes mest berömda sevärdheter, en ganska sömnig liten bondby. Här bodde vi två nätter på Appart’Hotel Fleurdumont. Redan första kvällen gick vi en promenad till Mont-Saint-Michel.

Bilderna här är några tidigare opublicerade från den kvällen.

Men är Mont-Saint-Michel en dröm eller en turistfälla? Hur gör du för att uppleva tidvattnet? Hur undviker du att bli besviken? Här hittar du, sedan länge, några tips och trix från mig som jag skrev ner precis som vi varit där.

Men det är ett krux med det där inlägget. Som jag behöver se till att komma ihåg. För läsarnas skull. Jag länkar nämligen till en extern pdf-fil (på franska) med ett årsschema med klockslag och vattennivåer för högvatten samt även klockslag för lågvatten. Och varje år blir så klart den där länken inaktuell. Den franska turistorganisationen lägger upp en ny pdf-fil för varje år. Och plockar bort den gamla.

Och eftersom det brukar vara ganska många som hittar till det där inlägget som jag skrev om Mont-Saint-Michel 2018 så vill jag så klart att länkarna där ska fungera och vara användbara. Men i år hade jag glömt bort att uppdatera inlägget. Tills igår.

Men nu är inlägget alltså uppdaterat, till hjälp för alla som vill se ön omgiven av vatten och uppleva tidvattnets kraft. Så nu återstår bara att hålla tummarna för att det fungerar att resa senare i år – utan restriktioner och utan risk för att bidra till smittspridningen i den här pandemin som inte är över än. Men kanske snart. Vi får hoppas!

2 kommentarer på “Uppdatering om Mont-Saint-Michel

  1. Roligt för mig att se lite från Mont St Michel.
    Har varit där så många gånger som reseledare genom åren och mycket har förändrats med parkering o s v genom åren, men på ön ser det likadant ut.
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s