fotografi · resor

Mina gamla fotoalbum

Förra helgen tog jag tag i ett gammalt dåligt samvete. Det gäller några av mina äldsta fotoalbum.

På 80-talet fanns det en slags häftmassa som var grå. Fördelen var att det som häftades fast med detta klet satt bra, men utan att sitta permanent. Jag tyckte att sådan häftmassa var jättebra att använda för att fästa in framkallade foton i fotoalbum. Problemet visade sig vara att efterhand som åren gick torkade häftmassan och bilderna lossnade.

Så förra helgen så köpte jag dubbelhäftande fotostickers istället. För att kunna gå igenom mina gamla album och fästa alla bilder som lossnat. Än så länge har jag bara gått igenom ett av albumen. Det är ett ganska drygt arbete.

Men det här väcker så klart en hel del gamla minnen till liv.

Så detta är en liten varning också. Jag är rädd för att det kommer att bli en hel del gamla foton i den här bloggen framöver.

Bilden ovan är den första, men inte sista, flygplansvinge som jag fotograferat uppe i luften.

Jag var på väg till den plats som syns på bilden allra överst i inlägget. Kan du gissa vilken plats det handlar om? Som ledtråd kan jag nämna att det här var jullovet 1985-1986 och att det finns en ö som heter likadant som den den här orten. Som ligger på en helt annan ö, på andra sidan samma hav.

11 kommentarer på “Mina gamla fotoalbum

  1. En del häftmassa lämnar fettfläckar – synd på foton! I mina första album satte mor in foto med fotohörn som tyvärr torkar. Jag borde kanske ta mig en titt…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s