vår

Gärdsmygen smyger på vår altan och vårblommor blommar utanför

Gärdsmyg

Det är söndag förmiddag. Jag sitter på vår altan och dricker en kopp te. Solen har just tittat fram. Då kommer gärdsmygen smygande igen.

Helt orädd skuttar den in på altanen bara någon meter från mig. Jag muttrar över att jag inte tagit med mig någon kamera ut. Men så minns jag att jag fotograferade samma fågel genom fönstret för bara en liten tid sedan. Och så lutar jag mig tillbaka och tittar på fågeln istället. En god stund försvinner den in bakom mina krukor. Jag tror nästan att den har lyckats smita när jag inte såg. Men så kommer den fram igen. Skuttar upp på en av krukorna innan den flyger iväg.

Inte vet jag om gärdsmygens skuttande ska ses som ett vårtecken i sig. Den har varit här hela vintern. Men dagen innan såg vi också årets första sädesärla.

Och utanför altanen blommar krokusarna nu. I alla fall de första för i år. Och på vår innergård i centrala Karlshamn blommar även vintergäck och snödroppar.

Även om det blivit lite kallare nu än förra helgen känns det som att det går fort nu med våren. Och det känns inte helt fel, faktiskt.

Krokus.
Vintergäck.
. Snödroppar.

2 kommentarer på “Gärdsmygen smyger på vår altan och vårblommor blommar utanför

  1. Ibland är det skönt att släppa det där med förevigandet och bara njuta. Jättevackra bilder av vårblommorna! Nu blåser det upp till storm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s